Градина и растения

Грижа за слънчогледа – съвети за грижа за слънчогледа в собствената ви градина или на балкона

Слънчогледите са един от определящите символи на лятото. Растенията разкрасяват градината, както и балкона и дома. Слънчогледът е сияещо лятно цвете, не изисква почти никаква поддръжка и се счита за много здрава градина и стайно растение. По -долу ви даваме някои полезни съвети и идеи за грижата за слънчогледа.

Грижа за слънчогледа – как правилно да се грижим за това декоративно растение?

грижа за слънчогледа за необичайни големи цветя

Обща информация за слънчогледите – цветята на лятото

Младите растения се обръщат към слънцето. Това ни изуми от най -ранна възраст! Но какво още знаете за това сияещо лятно цвете? Слънчогледът, известен още като слънчева роза, означава щастие, топлина и увереност. Слънчогледите могат да се отглеждат в градината, на балкона или дори в стаята.

Тъй като има голямо разнообразие от сортове слънчоглед. Слънчогледът е особено популярен като резено цвете. Нарязаните цветя са постоянни и можете да им се наслаждавате дълго време. Слънчогледите с голям растеж са чудесни като непрозрачен екран за поверителност за зоната за сядане в градината или на терасата.

Това лятно цвете е едно годишен Растение. Принадлежи към рода на Композити. Ботаническото наименование на слънчогледа е Хелиантус. Той има богато на нектар цвете и е чудесен източник на храна за насекоми.

Можете да разпознаете слънчогледите по техните висока дръжка и големите жълти цветя. Има обаче и сортове, които не изглеждат типични. Някои имат двойни или червеникавокафяви цветя, други са много по-малки.

Като отрязано цвете слънчогледът е подходящ за прекрасни летни декорации. Както във вазата, така и за изискана градинска декорация за лятното парти. Нарязаните цветя се съхраняват свежи от 5 до 11 дни, така че са приятни за окото дълго време. Важно е обаче да сменяте водата на всеки три дни, когато нарязаните цветя са във ваза. Премахнете и долните листа! Така избягвате гниенето.

Почвата за слънчогледа трябва да е богата на хранителни вещества

грижа за слънчогледа какви сортове има

Големи и малки сортове са на ваше разположение за разкрасяване на вътрешните и външните площи

съвети за грижа за слънчогледа идеи градински дизайн лято

Грижа за слънчогледа – полезни съвети за градински и саксийни растения

Слънчогледите ви усещат слънчево, да се стопли и защитени местоположение най -удобно. Както може да се направи извод от името на растението, слънчогледът се нуждае от много часове слънце на ден. Най -малко 5 до 6 часа на слънце гарантират, че летните цветя процъфтяват правилно. А по -богат на хумус етаж и а равномерно водоснабдяване са допълнителни условия за доброто развитие на растението. Честотата на поливане зависи от температурата и естеството на почвата. Размерът на растението също играе роля. Преовлажняването и сушата обаче трябва да се избягват на всяка цена. Излишната вода върху саксийните растения винаги трябва да се излива. Можете да използвате слънчогледа в градината с течен тор за цветя или доставете органични градински торове. Ако слънчогледът е на правилното място, той ще се развие много бързо без много грижи.

между другото: Ако слънчогледите растат твърде високо, те се нуждаят от опора!

Разчитайте на висококачествена почва за саксии

грижа за слънчогледа градина дизайн свежи идеи

Слънчогледът у дома

Дори и да нямате градина или балкон, можете сами да отглеждате слънчогледи. Вкъщи! Различни сортове джуджета могат да процъфтяват като цъфтящи стайни растения около къщата. У дома растенията трябва да са на светло място, температурата трябва да е около 20 градуса по Целзий. Особеното в този случай е, че растенията имат много корени, които са в ограничената саксия. Така че трябва да поливате слънчогледите равномерно. Ако е прекалено горещо, трябва да снабдявате слънчогледите с вода всеки ден. Внимавайте обаче да не остане вода в подложката! Не е необходимо да наторявате слънчогледа в саксията.

По -малките сортове са идеални за сеялки

грижата за слънчогледа отглеждат малки сортове у дома

Вредители и болести с един поглед

Грижата за слънчоглед е много лесна. Тъй като е силно растение. Дори вредителите рядко причиняват щети на растението. Въпреки това, би могъл Охлюви бъде проблем. Особено за младите растения. Дори листата на слънчогледа понякога могат да се изродят Брашнеста мана да бъде заразен. И ако почвата е прекалено суха, растенията няма да се чувстват добре. Ако хранителните вещества в почвата или в почвата са недостатъчни, това води до забавен растеж и светло оцветени листа. Цветните бутони също остават малки.

Избягвайте директното излагане на нарязаните цветя

грижа за слънчогледа нарязани цветя деко идеи лято

Слънчогледът като универсална декорация за закрито и на открито през лятото

градина за грижи за слънчогледа украсяват летни летни цветя

Цветовете на саксийните растения остават свежи между 1 и 3 седмици

грижа за слънчогледа саксийно растение украсяват балкона

Големите екземпляри са красиви привличащи погледа в собствената ви градина

грижа за слънчогледа градински цветя дизайн лятна предна градина

грижа за слънчогледа големи цветя високи стъбла

грижа за слънчогледа висок дизайн заден двор

грижа за слънчогледа няколко вида красиви идеи за декориране

грижа за слънчогледа лято цветя градина балкон перваза на прозореца

грижа за слънчогледа лято цветя градина красиви градински лехи

грижи за слънчоглед свежи летни цветя идеи за дизайн на градина