Градина и растения

Dipladenia предлага екзотична красота и разнообразие от форми на балкона

Ако искате да засадите балкона си в екзотичен стил, прочетете нататък! Растението Dipladenia печели сърцата на всички градски градинари, които обичат да оживяват атмосферата с необичайни и свежи нотки. Това не е точно най -лесното растение за грижа за любителите на градинарите. Но това не е толкова трудно предизвикателство. Освен това грижите се изплащат благодарение на разнообразието от възможности за дизайн и цветове. Вие се занимавате с автентична тропическа красота.

Дипладения е екзотично топлолюбиво растение

Чилийски жасмин красив розов цвят

Женски и леко токсични

Дипладенията е известна още като китайски жасмин, а понякога и фунийка. Вашият дом е на съвсем различна географска ширина от нашата и затова е относително взискателен в тази страна. Има стотици вариации в природата и те цъфтят в почти невероятно разнообразие от бели, розови, розови и по -рядко други нюанси.

Така че като цяло тези растения изглеждат доста женствени и екзотични. Дипладенията обаче е леко отровна и затова не е най -добрият избор на цветя, ако имате домашни любимци и малки деца. Млечният сок, който изпълва цялата структура на растението, е особено опасен.

Дипладенията е известна още като чилийски жасмин и фунийка

Dipladenia - саксия за цветя на открито

Грижата за Dipladenia – трудоемка през лятото и много проста през зимата

Китайският жасмин се чувства най -удобно при топли температури и почти не понася вятъра. Топло и частично засенчено е идеалното място за засаждане. Логично, дипладенията ни е известна главно като многогодишно балконско растение. Условията там са най -подходящи за това. При определени обстоятелства това красиво екзотично растение може да украси и някои добре осветени стаи с големи прозорци или стъклени стени. Може да се използва временно и на топло място в градината, защитено от вятъра. Въпреки това, тя трябва да бъде там в саксия за растения и да бъде внесена вътре преди студения сезон. Лошите места изобщо не са изключени. Освен това постоянното излагане на силното слънце през целия ден също е много вредно за тях.

Розовото, розовото, виолетовото и бялото са най -често срещаните цветове на Dipladenia

Дипладения - високи червени нюанси

Подробности за това как да се грижите за Dipladenia

Оптимална температура

Грижата за Dipladenia не е твърде трудна, но изисква определено внимание! На първо място, трябва да се уверите, че това растение има комфортна температура. През лятото щеше да процъфтява най -добре на места с температура около 20 градуса. През зимата температурата в близост до фунийките отново не трябва да пада под 10 градуса. Ето защо това многогодишно растение расте най -добре на балкони. В тези преходни точки между вътре и отвън топлината и слънцето остават на оптимално ниво. Независимо от това, растенията Dipladenia трябва да бъдат внесени вътре или в зимни помещения за по -студения сезон.

Това наситено червено идеално се съчетава с класически балконски дизайн

Dipladenia - художествени идеи за балкона

напояване

Търсенето на вода от растението Dipladenia е различно през зимата и през лятото. През топлите месеци трябва да ги поливате на всеки 8 дни. През пролетта и есента интервалът от 10 дни е напълно достатъчен. През лятото можете да използвате бутилка със спрей, за да освежите листата рано сутрин или късно вечерта. Ако растението е поставено на открито в саксията, ще трябва да го наблюдавате и да го поливате, ако почвата е напълно суха. За това използвайте хладка или дъждовна вода.

Засаждане на почвата, дренаж и тор

Първо поставете слой от камъчета, експандирана глина, гърне или пемза чакъл в саксията. Това помага за дренажа и това е от решаващо значение за дипладенията. Следва почва за засаждане, която в случай на фунийка трябва да е леко кисела и също толкова пропусклива. По време на периода на цъфтеж от май до септември, нуждите от торове на това растение са малко по -високи. Естествените торове обаче биха били достатъчни, за да продължи да се развива добре.

Изберете розовите сортове Dipladenia, които са подходящи за вас. По този начин постигате особен характер в дизайна на балкона си.

Dipladenia - страхотни розово - червени цветя

Изберете правилните видове декорация за вашия балкон

Има редица видове японски жасмин, които могат да се използват за дизайн на балкони. На разположение са ви както катерещи растения, така и храсти с различна височина. Някои от тях са подходящи за растителни пирамиди, а също така можете да намерите каскадни растения Dipladenia. Когато откриете подходящия за вас вид растение, трябва да помислите за различните приложения. В допълнение към поддръжката, това е вторият най -важен фактор по отношение на външния дизайн.

На Dipladenia е позволено да остане навън само през лятото

Идеи за мрежата на Dipladenia

Различни форми на растеж на растенията Dipladenia

Сами дайте насока на растежа

Нека се занимаем малко повече със специфичния подбор на растения от дипладения. Sundaville, Mandevilla, Rubiniana, Rio White и Cream Pink са много популярни, въпреки че те също се считат за горни категории. Формите им на растеж и цветовете на цветята са много разнообразни и това ви дава много свобода при проектирането на вашия балкон. Mandevilla има много варианти с форма на катерене, които растат много високи. С опорите за катерене можете да дадете посока на техния растеж. Можете също така да накарате вашата Dipladenia да приеме пирамидална форма с помощта на пръчка или рамка за катерене. За да направите това, ще трябва да вмъкнете растения около пръчката и да завържете горните им краища на върха й. В края на краищата те могат да се развият като катерещи растения. По -долу ви даваме някои примери с различни варианти на Mandevilla.

Тази комбинация от ефектни зелени листа и нежни розови цветя изглежда много реколта

Идеи за светло розови цветове на Dipladenia

Буен растеж, който понякога трябва да се държи под контрол

Мадевила Тропидения расте като храст. Може да изглежда прекрасно на по -големи балкони и вътрешни дворове. Mandevilla sanderi ще ви зарадва с ярки, весели цветя още през пролетта. За модерен и минималистичен характер в дизайна на балкона предпочитате да използвате Мандевила лакса. Почти всички сортове са не само подходящи за окачване на кошници, но са особено ефективни по този начин. Mandevilla “Diamantina Opale Yellow Citrine” блести в модерен жълт цвят. Независимо от навика на растеж, Dipladenia може да расте наистина буйно. Поради тази причина понякога се използват специални демпфери за растеж, освен когато искате да потопите балкона в диво зелено.

Изберете фуния за свеж и екзотичен видРозови и бели нюанси на Dipladenia

Проектирайте балкона във вашия стил с Dipladenia

Първоначално казахме, че растението Dipladenia изглежда женствено и екзотично едновременно. Ние все още стоим при това, но има и нюанси. В подходящ контекст, фуниеви растения с червени цветя могат да създадат много класически балконски дизайн. С бели, лилави и жълти цветя бихте могли да добавите страхотни акценти към модерните балкони, тераси или градини. Подчертаването на един или друг аспект от характера на тези цветя зависи от интериорния дизайн. Можете също така да ги подчертаете, като ги комбинирате с други летни растения.

Бакшиш: Когато се чифтосвате с други летни растения, можете да се почувствате относително свободни, веднага щом имат подобни нужди за поддръжка! Затова използвайте екзотичния усет на Dipladenia според вашия вкус. Разнообразието е огромно и просто трябва да определите нуждите си. Надяваме се, че информацията в нашата статия е била полезна!

Дипладенията задължително трябва да презимува в топла и светла стая

Красиво фунийно цвете Dipladenia

Купете яркочервени нюанси на Dipladenia

Катерещо растение за декорация на стени Dipladenia

страхотни цветя в различни цветове Dipladenia

Лилавите и бели цветя биха били идеални за модерен градински дизайн

Идеи за растенията с фуния идеи за идеи за градина

различни идеи за градина Dipladenia

Dipladenia трябва да бъде в саксията за цветя в градината, за да може да се премести през зимата

прекрасни идеи за интериорна декорация Dipladenia

различни цветя - модерни идеи - Dipladenia

страхотни тенденции идеи за градински растения

прекрасни идеи - страхотна Дипладения