Градина и растения

13 рискован и иновативен градински дизайн

иновативен градински дизайн езерце цветно дървоСтрахотна градина

Професионалните градинари, които говорят с други такива, знаят, че човек вече е уморен да се придържа към естествената рамка. Искате да черпите вдъхновение за нови градински дизайни от природата. Това е чудесно!

 През 2014 г. точно това искам да постигна и вие също?

Какви според вас са ползите от нарушаването на градинските правила? Нещо подобно ми носи повече радост, дава воля на творчеството ми, по -силна връзка с парчето земя и по -добро усещане за дивия живот и природата около нас.

Ето 13 стратегии, които можете да използвате, за да преобразите градината. Просто ще сте готови с идеите, точно преди да се появят новите каталози на растенията.

Иновативен градински дизайн

иновативен градински дизайн цветя гора

 1. Подредете моравата

Този акт отнема толкова време, че отделям само една трета от това усилие за истинско градинарство. Тревата също използва твърде много вода и тор и птиците и насекомите не намират нищо за себе си върху нея. Според мен моравата може да се използва като бягаща или отрицателна повърхност.

Променете височината

Засадете иновативен градински дизайн

 1. Променете височината

Можете да поставите растенията навсякъде, ако имат достатъчно място и светлина, от които се нуждаят. Най -много ми харесва озеленяването, което е по -ниско на преден план и по -високо на заден план. Можете обаче да се отклоните до известна степен от този метод и по този начин да осигурите много визуално привлекателен външен вид. Ако наистина искате да бъдете непокорни, поставете високи растения напред.

Осигурете разнообразна структура

иновативен градински дизайн на цветя

 1. Осигурете разнообразна структура

В този пример е използван така нареченият метод за нечетно число. Но не се ли занимаваме с хубавия краен контраст между текстурата на листата и структурата на растенията? Не е ли прекрасно? Имате толкова много спретнати ъгли и се възползвате отлично от пространството.

Повече шум и маса в градинския дизайн

иновативен градински дизайн за засаждане на стълби

 1. Повече шум и маса в градинския дизайн

Не съжалявате ли за растенията, които са премахнати от семействата им? Помислете за красотата, която ще постигнете, ако ги поставите в групи. Мисля, че такъв градински дизайн може да изглежда много добре както на големи, така и на малки площи. Но моят съвет би бил да коригирате вариацията на вида според размера на района. Така че външният вид ще изглежда спокоен и не пренаселен.

Засадете хълмовете

иновативен градински дизайн розови цветя

 1. Засадете хълмовете

Кой казва, че не можеш да го направиш? За да направите това обаче, трябва да изберете растения с влакнести корени или такива, които се разпространяват много агресивно. Ако това също е растение от този регион, не е нужно да се притеснявате много за това. Развитието му ще бъде само по себе си!

Разпределете растенията неравномерно в смисъл на красив градински дизайн

иновативна трева за градински дизайн

 1. Разпределете растенията неравномерно в смисъл на красив градински дизайн

Ако харесвате пейзажа с растения като войници, моля, направете го – това е вашата градина! Като алтернатива можете да създадете смел и вълнуващ, а също и по -естествен вид, като залитате растенията. Поставете две растения много близо един до друг, а след това едно – сравнително далеч. Това отваря окото и имате усещане за свобода, когато погледнете резултата.

Градински дизайн с повече декоративни треви

иновативен стол за маса с градински дизайн

 1. Градински дизайн с повече декоративни треви

Мисля, че в посока зима и една зимна градина може да изглежда по -интересна, особено ако има повече декоративни треви. Освен това те помагат през лятото да се постигнат изброените по -горе точки. Всъщност бих казал, че това да не се прави изисква много ограничения. Тъй като тревите помагат за поддържане на почвената влага, оформят вашето жизнено пространство и допълват местообитанието на много растения.

Блокирайте изгледа и създайте жизнено пространство

иновативен външен градински дизайн

 1. Блокирайте изгледа и създайте жизнено пространство

Ако имате по -голяма площ, можете да я разделите на прекрасни малки зони. Намирам също така кръстосания поглед, който можете да постигнете с него супер вълнуващо! Искам да бъда изненадан и любопитен какво ме очаква от другата страна.

Създайте легла с извивки, дори ги направете назъбени

иновативен градински дизайн пеперуди цвете

 1. Създайте легла с извивки, дори ги направете назъбени

Не се страхувайте да направите ръбовете изненадващо обемисти или неочаквано остри. Направете основната подложка по -дълбока. Повярвайте ми – те ще позволят на растенията да дишат и ще накарат стаята да диша.

Също така избягвайте да ги поставяте твърде плътно. Бих ги проектирал така, че да можете да ги огънете и също така да им осигурите места за сядане.

Повече местни растения за по -екологичен дизайн на градината

иновативен камък за градински дизайн

 1. Повече местни растения за по -екологичен дизайн на градината

Ако не знаете какви са местните растения във вашия район, направете малко проучване. Това също ще помогне на насекомите да се разпространят.

Ако растенията са от напълно различна климатична зона, тогава те вероятно ще се нуждаят от повече вода, грижи 

иновативен завод за градински дизайн

 1. Вода за цял живот

Тук виждаме пример за структурен елемент, който също доставя вода на птици и насекоми. Красива или?

Проучете произхода на вашите растения

Иновативен дизайн на градината

 1. Проучете произхода на вашите растения

Преди всичко трябва да знаете атмосферата, в която се грижат. Ако тези пестициди имат пестициди по листата си, това е много лошо за насекомите и дивата природа като цяло.

Ако растенията идват от напълно различна климатична зона, тогава те вероятно ще изискват повече вода, поддръжка и ще ограничат разпространението на насекоми.

 1. Нарушете всички правила на градинския дизайн!

Има ли някакви правила? Кои са важните? Всичко е толкова объркващо! Оставете нещата да вървят по естествения си път, вижте как става всичко и може да откриете възможно най -добрите резултати.

Забавлявайте се и късмет!