Градина, дом и градина, озеленяване

Създаване на зеленчукова градина – полезни съвети за начинаещи

Създаване на зеленчукова градина полезни съвети

Искате ли да имате своя собствена зеленчукова градина, но не знаете как да сбъднете тази мечта? Тогава вие сте точно тук! В тази публикация ще ви покажем как да създадете и планирате зеленчукова градина. Следвайте нашите полезни съвети за начинаещи и се оставете да се вдъхновите! Забавлявайте се, докато четете!

Създаване на зеленчукова градина: подготовката е половината работа

Отглеждане на зеленчуци в повдигнати лехи от дърво

Отглеждане и грижи за зеленчуци

Създайте зеленчукова градина. Отглеждайте домати

Създайте зеленчукови градини, дървета, пространство между тях

Зеленчуковата градина създава кът за сядане на открито

Отглеждане на градинска ограда от зеле

Отглеждане на зеленчуци повдигнати лехи дърво оригинални форми

Засаждането на зеленчукова градина е много повече от това да заровите малко семена и да чакате добри резултати. Опитните градинари знаят всички тайни за високи добиви и тук ние ви разкриваме някои от тях. Добрата подготовка всъщност е повече от половината работа. На първо място, направете подробен план, за да определите къде трябва да бъде всеки зеленчук. Защото има растения, които се разбират добре помежду си, докато други не могат да се развиват добре в непосредствена близост. В допълнение към разграничаването на отделните зеленчукови петна, трябва също да планирате градински пътеки и да оставите достатъчно място за оранжерия или зона за сядане на открито..

Познайте добре особеностите на растенията

Отглеждане на зеленчукова пейка за вътрешен двор

Създайте зеленчукова градина, маруля катерещи растения

Отглеждане на зеленчуци, като се избират сортове домати

Отглеждане на зеленчуци разстояние между леглата

Отглеждайте зеленчуци в тревни площи вместо в градински пътеки

Създайте предварително план за зеленчукова градина

Отглеждането на зеленчуци в повдигнати лехи е прекрасен външен вид

Отглеждане на зеленчуци Градински пътеки чакъл ясно структурирани

Различните видове зеленчуци също имат различни изисквания за почвата и поливането. Растения като грах и боб внасят повече азот в почвата, отколкото губят, така че няма нужда да добавяте компост в почвата си. За сравнение, доматите, царевицата и чушките се нуждаят от допълнителен тор. Поради тази причина не се препоръчва всяка година да се засаждат едни и същи видове зеленчуци на едно и също място. Например, ако след една година промените местата на доматите и боба помежду си, бихте могли да спестите парите за торове. Ако познавате добре особеностите на всички растения, не само ще получите висока реколта, но можете също така да планирате създаването на градината в дългосрочен план.

Създайте зеленчукова градина – редът е важен

Зеленчукова градина създайте голяма селска къща

Зеленчуковата градина създава идеи за спестяване на пространство

Зеленчукова градина изложи цветя декоративна ограда

Създайте зеленчукова градина Изберете видовете зеленчуци

Създайте зеленчукова градина и я оградете с ограда

Създаване на зеленчукови градини с оригинален вид

Зеленчукова градина създайте дървена кутия интересна идея

Отглеждане на зеленчуци градински пътеки декоративни треви

Отглеждане на зеленчуци повдигнати легла поръчка

Избягвайте да групирате много растения на едно място при създаването – това ще наруши растежа им. Помислете за високия сезон, когато растенията дават плодовете си и заемат най -много място. Зеленчуци като домати, царевица и броколи растат високи и храстови и могат да хвърлят нежелани сенки върху ниските растения като маруля, тиква и моркови. И ако не става въпрос за любящи сянка сортове, това може да повлияе негативно на растежа им.

Начертайте схема

Създайте зеленчукова градина и начертайте схема

Засаждане на зеленчукова градина

За да се възползвате максимално от площта на вашето парче земя, ви препоръчваме да начертаете диаграма. Това ви дава шанс да получите визуална представа къде ще бъде всичко. Примери за такива схематични чертежи могат да бъдат намерени под нашите снимки. Макар че е важно всичко да изглежда ясно и подредено, голямото пространство между отделните зеленчукови лехи също оставя достатъчно място за плевели. Също така не е необходимо да имате достъп до градината от четирите страни. Важно е само всички легла да са лесно достъпни за бране, поливане и сортиране на растенията.

Водете си дневник за градинарството

Отглеждайте зеленчукови градини малки

Зеленчуковата градина създава страхотни идеи

Отглеждане на зеленчуци цветни лехи градински пътеки чакъл

Отглеждане на зеленчуци, повдигнати легла

Ако имате малък или никакъв опит в градинарството, препоръчваме ви да водите дневник за вашите дейности. Това със сигурност ви звучи малко излишно, но добре поддържаната зеленчукова градина изисква много добро планиране на времето. Дневникът гарантира, че няма да забравите нищо важно.

Използвайте наличното пространство възможно най -разумно

Създайте зеленчукова градина и използвайте максимално площта

Отглеждане на зеленчуци Проектиране на легла

Създайте малка зеленчукова градина и създайте ясен ред

Създаване на зеленчукова градина полезни съвети

Може би вече сте разбрали, че перфектно организираната зеленчукова градина не е точно редица растения с пътеки между тях. Най -важното е да се възползвате максимално от наличното пространство и да засадите подходящите сортове един до друг. Не забравяйте, че да имате собствена зеленчукова градина е дългосрочен ангажимент. Растенията се нуждаят от грижи всеки ден – при борба с вредители и плевели, поливане, торене, прибиране на реколтата. Определено си заслужава усилието – просто разгледайте нашите снимки, за да се уверите сами! Освен това можете да сте 100 процента сигурни, че растенията като ваша собствена градина са здрави! Изборът на зеленчуци е въпрос на вкус. Препоръчваме ви обаче да изберете тези, които се справят добре във вашия регион. Можете да намерите повече информация по темата тук. Успех с градинарството!