Гардеробни и холни мебели, интериорен дизайн

Дизайн на коридор – практични и модерни идеи за всеки апартамент

Дизайн на коридор в скандинавски стил

При обзавеждането на апартамента коридорът често се пренебрегва, което всъщност е голяма грешка. Защото това всъщност е първото нещо, което нашите гости виждат, когато влизат в апартамента ни. Поради тази причина си струва да отделите малко време за планиране и декориране на тази зона. Тази публикация ще ви разкаже кои са най -важните елементи от дизайна на коридора и ще ви даде много полезни съвети, които можете да приложите на практика. Снимките могат да се използват и като модел и източник на вдъхновяващи идеи за модерен и успешен дизайн на коридора. Надяваме се да ви хареса да четете и се надяваме, че нашите предложения ще ви харесат!

Дизайн на коридора – увеличете максимално наличното пространство

Дизайн на коридор бяла и бежова пейка

Съвременни идеи за дизайн на коридор

Модерен и практичен дизайн на коридора

Дизайн на коридор страхотни идеи за интериорен дизайн

Оригинални подови настилки за коридор

Цветни акценти в дизайна на коридора

Дизайн на коридор практични и модерни идеи

Дизайн на коридор модерен минималистичен стил

Дизайн на коридор, голямо бяло огледало

Златните правила в дизайна на коридора всъщност са доброто планиране и организация. Коридорът може или да разкрие стила на обзавеждане на целия апартамент, или да се открои от него – с втория вариант бихте поставили оригинален акцент върху тази зона. Разбира се, възможностите за дизайн и обзавеждане са наистина огромни, но тук ви предлагаме няколко дизайнерски идеи, които със сигурност ще улеснят избора ви. Обикновено в коридора има малко място – традиционно е по -тясно от останалите жилищни зони. Така че първата ви задача трябва да бъде да се възползвате напълно от наличното пространство, без коридорът да изглежда разхвърлян или затрупан с много неща. Точно поради тази причина е важно да планирате всичко предварително – препоръчително е например да начертаете диаграма, за да изразите идеите си. За да увеличите максимално пространството, можете също да изберете функционални и практични мебели за коридори – например голям вграден гардероб, или да организирате шкафовете за обувки и стойките за дрехи по хитър и интересен начин. Но преди да стигнете до избора на мебели, трябва да вземете решение за конкретна цветова схема. Прочетете, за да научите коя цветова схема на коридора е най -добра!

Дизайн на коридор – цветова схема & Подови настилки

Цветова схема на коридора

Поставете жълти акценти в дизайна на коридора

Стилен черно -бял дизайн на коридора

Подови настилки за коридор

Дизайн на коридор акцентни стенни плочки

Както казах, в повечето случаи коридорът е тесен и няма прозорци. За да изглежда по -голям, по -ярък и по -привлекателен, трябва да боядисате стените в топли, неутрални и най -вече светли нюанси. Нежните пастелни нюанси също са много модерни в момента. Стените в пастелно розово или светло жълто ще хармонират красиво с бял таван – това също ще изглежда по -високо! Голямо огледало също би създало илюзията за повече свободно пространство. Можете допълнително да подобрите този ефект, като инсталирате фини стенни лампи над огледалото (LED светлините са добър избор). Голямото огледало в коридора има още едно практическо предимство – дава ви възможност да видите погледа си за последен път, преди да излезете. Ако обратното е вярно за вас и имате слънчев и просторен коридор, пастелните нюанси и земните тонове са най -добрите варианти за стенен дизайн. Черно -белите ивици също биха изглеждали особено елегантни. Висулките и полилеите са задължителни за такива коридори. С красив стикер за стена можете също да зададете оригинални акценти. По принцип подовата настилка в коридора не трябва да се различава от тези в останалите жилищни помещения (или поне в близката стая). Бихте могли и без килима, защото така или иначе не прекарвате много време в коридора и той бързо ще се замърси от обувките ви.

Избор на мебели за коридора

Дизайн на коридор страхотни идеи селски стил

Дизайн на коридор с оригинални стикери за стена

Идеи за дизайн на коридор в индустриален стил

Промишлена тухлена стена за коридор

Огледала и осветление за коридора

Изберете мебелите според личните си предпочитания, като се уверите, че са в същия стил. Минималистичният стил е идеален за коридора. Обзавеждането на коридора традиционно включва следните мебели – шкаф за обувки, токчета, конзолна маса, огледало. Ако коридорът ви е малко по -голям, можете да намерите и място за библиотека или тоалетка и стол. Можете да извлечете още идеи за успешно обзавеждане на коридора от нашите снимки!