Formindske

Dukan -diæt – spis proteiner og tab dig med succes!

Fordele og ulemper ved Dukan Diet

Vil du tabe et par kilo, og leder du efter en passende kost? I denne artikel introducerer vi dig til den berømte Dukan -diæt, hvor du hovedsageligt indtager proteiner og undgår kulhydrater. Hvad er virkningerne på kroppen, kan du tabe dig så vellykket, og er der risiko for yo-yo-effekten? Find svarene på alle disse og andre vigtige spørgsmål herunder! I dette indlæg vil vi give dig nyttig information om fordele og ulemper ved denne kulhydratfattige diæt, så du kan beslutte, om det er godt for dig eller ej. Vi anbefaler, at du også søger råd hos en diætist. God fornøjelse mens du læser!

Dukan -diæt: hvad betyder det??

indtager mere protein og fedt

Tabe lav -kulhydrat diætpyramide

Dukan kost kogebog opskrifter

Dukan Diet Pierre Dukan

vellykkede tips til vægttab

Dukan -dietten bærer navnet på dens grundlægger – den franske ernæringsekspert Dr. Pierre Dukan. Som nævnt ovenfor handler det om en kost, hvor du næsten helt undlader fedt og kulhydrater og hovedsageligt indtager proteiner. Dukan -dietten er virkelig berømt, men også meget kontroversiel og sammenlignes ofte med en anden, ikke mindre berømt kost – Atkins -dietten.

Pierre Dukans bog med titlen “Jeg ved ikke, hvordan jeg skal tabe mig”, gjorde ham hurtigt kendt internationalt og blev udgivet i 32 lande. Tilhængerne af hans ernæringsfilosofi kalder sig faktisk “Dukanians”. Og denne filosofi er knyttet til fire vigtige faser. Ud over kosten skal du drikke mindst 2 liter vand om dagen og integrere 20 minutters træning i din hverdag. På denne måde kan du tabe ubesværet og uden sult. Eller det er i det mindste, hvad Dukan lover. Og hvad kosten egentlig er, kan du finde ud af herunder!

Fase 1: Angrebsfasen

gøre uden slik og sukker

spis ikke fastfood

Dukan kosttræning

Tabe overvægtstip

Dukan kost spiser mere protein

Den første fase af kosten kaldes “angrebsfasen”. Du skal definere din drømmevægt, dvs. hvor mange kilo du vil tabe. Følger den drastiske ændring i kosten, som udelukker alle kulhydrater og fedt fra din menu. Der er en liste over 72 proteinrige fødevarer at holde sig til. De kulhydratholdige fødevarer som ris, pasta og brød og endda frugt og grøntsager er forbudt i denne fase. Varigheden af ​​denne fase er en uge.

Fase 2: Styrkelsesfasen

Gør Dukan kost øvelser

Dukan Diet Drik masser af vand

Dukan Diet lækre opskrift ideer

Dukan -diæt med lavt kulhydratindhold

Spis proteinrig mad

Den næste er styrkelsesfasen. I løbet af dette suppleres listen over tilladte fødevarer med 28 frugter og grøntsager med lavt sukkerindhold. Kulhydraterne er stadig fuldstændig forbudt. Du må stadig ikke spise frugt og grønt på et par dage. Denne fase varer 100 dage, og i slutningen skal du have nået den ideelle vægt.

Dukan Diet Fase 3: Stabiliseringsfasen

Dukan Diet mere motionsjogging

Vægttab sund kost

Tabe dig lækre opskriftsideer

Slankende stegt kød med grøntsager

Slankende fitness

Den tredje fase kaldes “stabiliseringsfasen”. I løbet af dette er nogle fødevarer, der indeholder stivelse, tilladt, såsom fuldkorn, ost, frugt. Der er også særlige dage, hvor du kun skal spise protein. Målet i den tredje fase er at opretholde den opnåede idealvægt og undgå den uønskede jojo-effekt. Denne fase varer 150 dage.

Fase 4: Vedligeholdelsesfasen

lav -carb diæt spiser kun proteiner

lavkolhydratkost tabe sig

lav -carb diæt morgenmad

Dukan kost stegt kød lækker

tabe sig hurtigt

Den sidste er vedligeholdelsesfasen, hvor du skal integrere 3 spiseskefulde havreklid i din daglige kost. Havregrynene er kendte for deres mættende virkning, og i maven øger de deres volumen flere gange. Denne fase har ikke en bestemt varighed. I sidste ende bliver Dukan Diet en permanent ernæringsmæssig implementering, så du kan beholde din drømmevægt.

Tabe dig med Dukan Diet: der er risici?

Dukan -kosten udgør risici

sunde lavkolhydratopskrifter

Motion og sund kost

tabe sig hurtigt uden sult

Prøv Dukan Diet

Er Dukan -dietten effektiv? Svaret er faktisk meget individuelt – succes afhænger mest af din krop og dit helbred. Men da kosten udføres på lang sigt, er der nogle risici, der ikke bør undervurderes. De er hovedsageligt forbundet med, at den anbefalede daglige mængde protein overskrides flere gange. Dette skaber nogle farer, der ikke bør undervurderes – især for ældre og patienter med kroniske sygdomme. For eksempel mistænkes Pierre Dukens kostmetode for at forårsage nyre- og leverskade og kan også føre til knogleskørhed. Den proteinrige kost anbefales heller ikke til kvinder, fordi det kan øge risikoen for at udvikle brystkræft. Du kan læse mere om fordele og ulemper ved kosten her Læs!