Festivaler og kultur

Thanksgiving Day 2020 – den bliver fejret den 4. oktober!

Tiden kommer snart! Den 4. oktober 2020 bliver høstfestivalen fejret i hele Tyskland. Derefter er kirkernes altere dekoreret med frugt. Husene i landdistrikterne er dekoreret med farverige efterårsblomster, kranse, majsører og alt, hvad markerne og haverne har givet os. Sådan vil du også udtrykke din tak for den gode høst i år. I skik med Thanksgiving hænger religiøse og sekulære aspekter tæt sammen. Hvad der præcist ligger bag dette, forsøger vi at opsummere i denne artikel. Vi vil kort rapportere historien om denne festival og forklare dens betydning fra begyndelsen til i dag. Læs videre for at finde ud af om den gamle tradition for Thanksgiving!

 Om et par dage vil vi fejre Thanksgiving!

Thanksgiving dag foran kirken, kurve dekoreret med krysantemum halmballer majs græskar æbler

Du vil helt sikkert undre dig over, hvorfor høstfestivalen 2020 fejres i alle føderale stater den 4. oktober. Der er normalt visse forskelle i datoen for festivalen i Tyskland. Dette kommer fra de forskellige definitioner af høstfestivalen. Ifølge katolsk skik fejres det altid den første søndag i oktober.

Efter protestantisk skik fejres festivalen dog den første søndag efter Michaelmas dag den 29. september. I år falder datoerne for begge kirkelige procedurer den 4. oktober 2020.

 Den gamle tradition lever videre!

Thanksgiving dag gammel tradition lever videre i kirken festlige gaver mange frugter og grøntsager

Thanksgiving har en lang historie

Ifølge historiske forskere har folk takket deres guder for den gode høst i efteråret i århundreder. Denne tradition skyldes hovedsageligt landmændenes afhængighed af den indkomst, de genererer. Om høsten var god eller dårlig plejede at være særlig vigtig for familier på landet, for det var årsagen til deres levebrød om vinteren. Bønderne lavede små kranse af hvedeører og afleverede dem til deres udlejere. Det var et tegn på, at høsten var slut. Samtidig var det en anmodning til udlejer om gode lønninger. Derfor blev der på den sidste søndag i høsttiden afholdt en festival med god mad, masser af øl og dans.

Den gamle skik med at fejre slutningen af ​​høsten med venner og slægtninge har overlevet den dag i dag.

Thanksgiving høstvogn overfyldt med frugt og grøntsager taksigelse for de gode udbytter

Thanksgiving eller lignende skikke har eksisteret i lang tid. For eksempel var der sådan en skik i Mellemøsten så tidligt som i bibelsk tid. Rødderne til denne festival kan være i Romerriget, da der blev holdt festlige processioner i gudernes navn. De ældste historiske belægninger til en høstfestival stammer fra det tredje århundrede. Skikken spredte sig med kristendommen og dens afslutning findes i forskellige lande rundt om i verden. Sådan kan du fejre Thanksgiving eller lignende skikke rundt om i verden her  følge efter.

 Der er festivaler i verden, der kan sammenlignes med vores Thanksgiving -festival, f.eks. Thanksgiving i USA.

Thanksgiving efterår blomster æbler pærer græskar rødbeder kål tomater i et festligt arrangement

 Hvordan fejres Thanksgiving her i dag?? 

Industrialiseringen og mekaniseringen af ​​landbruget og den hurtige modernisering af vores liv har ført til, at høstfesten gradvist har mistet sin betydning siden 1800 -tallet. Især festivalens religiøse karakter tog bagsæde. Thanksgiving fik en mere kommerciel karakter, og i dag, ligesom jul og påske, er høstfestivalen en af ​​de sekulære forbrugerfestivaler. I dag spiller festivalen kun en rolle i landdistrikterne og fejres ofte der.

 I dag formodes høstfesten at minde om menneskers afhængighed af naturen.

Thanksgiving, hjemmebagt brød som taksigelse for den gode høst, solsikker, druer

På festdagen takker man Gud for årets gode udbytter.

Tak til Gud for årets gode udbytter, festligt dekoreret kirkealter

Den flettede høstkrans og høstkrone er stadig populære symboler på festivalen. Efter gammel tradition er høstkronen bundet med byg, rug, hvede og havre og rigt dekoreret med blomster og sløjfer. En rigtig attraktion på Thanksgiving Festival er “den sidste last”. Dette er den festligt dekorerede høstvogn, som de festlige processioner udføres i mange landlige regioner. Høstfestivalens hedenske rødder bevares også delvist. For eksempel brændes halmdukker på årlige messer på Thanksgiving, og der tændes en Thanksgiving -ild. Denne taksigelse bliver imidlertid mindre og mindre vigtig.

Den festlige parade kan begynde!

Thanksgiving festklædte mænd høster vogn den sidste belastning af det festlige optog begynder

Thanksgiving festligt optog gennem byen. Attraktion sidste last af overbelastede høstvogne

Thanksgiving dag gammel tradition lever videre i kirken festlige gaver mange frugter og grøntsager

I nogle regioner i Tyskland fejres også en sognemesse på samme festdag. Efter at have gået i kirke og festparaden fejrer folk med familie, venner og slægtninge. Så er der en festlig menu på bordet, domineret af frugt og friske grøntsager. Der er selvfølgelig også meget øl!

Den gamle skik med at takke for den gode høst er en del af vores kultur.

Thanksgiving Day gammel skik med taksigelse foran huset Blomster Krysantemum Kartofler Græskar og meget mere

Thanksgiving dag gammel skik med taksigelse æbler pærer gulerødder kartofler græskar solsikker

Thanksgiving dag gammel skik med taksigelse æbler pærer gulerødder kartofler græskar

Thanksgiving Day gammel skik med taksigelse æbler pærer gulerødder kartofler græskar druer hjemmebagt brød

Thanksgiving Day gammel skik med taksigelse æbler pærer gulerødder kartofler græskar ægplanter grønkål

Thanksgiving Day gammel skik med taksigelse æbler pærer gulerødder kartofler græskar solsikker krysantemum pelargoner i en gryde