етаж

Подовите дъски от масивно дърво имат уникален чар и много предимства

Проектирането на пода у дома е една от най -важните задачи във всеки интериорен дизайн. В края на краищата подът е едно от първите неща, които забелязвате, когато влизате в стая. Не по -малко важна е основната роля на пода за създаване на атмосферата на стаята. С огромното разнообразие от подови настилки на пазара, неизбежно се питате кое е подходящо за вашия дом. Трябва ли да е под от масивно дърво или подови плочки? Разбира се, няма ясен отговор на този въпрос, тъй като всяка стая е напълно различна и уникална сама по себе си. Освен това има и предпочитанията на обитателите и изборът се превръща в трудоемко занимание. Ето защо бихме искали да ви помогнем и да представим един от възможните варианти: настилката с дъски от масивно дърво.

Дъските от масивно дърво са все още гореща тенденция днес

подови дъски от масивно дърво идеи за кухненски подови настилки бели кухненски мебели

Какво всъщност представляват подовите дъски от масивно дърво?

В продължение на векове хората са се възползвали от предимствата на истински дървени подове. Дървените дъски и до днес са популярен материал за подови настилки. Днес обаче има различия в полагането и обработката на масивни подови настилки. Но какво всъщност представляват дъските от масивно дърво? Те са напълно естествен дървен продукт, като всяка дъска се състои само от едно парче масивно дърво.

Ако искате да направите дома си уютен и естествен, тогава подът от масивно дърво е правилният избор.

Подовете от истинско дърво са перфектната алтернатива за естествен интериорен дизайн

Идеи за подови настилки от масивно дърво в селски вид

Защо точно дъски от масивно дърво?

Разчитайки на подове от масивно дърво, вие се поглезите с естествен начин на живот и високо качество. Дървените дъски от истинско дърво спомагат за създаването на приятен уют. Подовите дъски от масивно дърво се отличават с естествената си красота. Но не само заради това. Те са подово покритие с ниски емисии и регулиране на влагата, което допринася за здравословен вътрешен климат. Подът от истинско дърво осигурява здравословна среда на живот и уютно усещане за благополучие. Дървесината абсорбира излишната влажност и я освобождава, когато е необходимо. Плътните подови дъски също привличат по -малко прах, алергени и мухъл. Дъските от истинско дърво могат да се шлайфат няколко пъти и са устойчиви. За истинския дървен под се казва, че той ще продължи цял живот. Така се освобождавате от чести ремонти и почистване.

Придайте на вашия дом повече топлина с подово покритие от истинско дърво

подови настилки от масивно дърво селски подови настилки хол

Подовите дъски от истинско дърво имат различни повърхностни обработки. Изглеждат смазани или естествени. Но и в двата случая те излъчват уникален чар. Привлекателен интериорен дизайн се постига лесно.

Дървените подови дъски също са лесни за грижи. Важно е да използвате подходящите почистващи препарати, за да можете да се наслаждавате на красивия си дървен под за по -дълъг период от време. Маслата за грижа и дървеният сапун правят пода да изглежда нов по -дълго. За да няма фуги между дъските от масивно дърво, трябва да се уверите, че влажността на въздуха е балансирана. Прекалено високите температури също не се препоръчват.

Подът от истинско дърво може да се комбинира и с подово отопление. Това е дори особено енергоспестяващо решение. Въпреки това има няколко вида дървесина, които не са подходящи за подово отопление. Те включват например бук, клен и венге.

Необработените или смазани подове от истинско дърво са вечна опция за пода

подови дъски от масивно дърво хол обзавеждане естествени цветове елегантен селски стил къща

Подът от масивно дърво може да се използва във всеки стил на живот. С дъски от масивно дърво можете да приложите на практика модерен интериорен дизайн, както и селски интериор. След обработка и повърхностна обработка се създават множество варианти на масивни дървени дъски, сред които всеки може да намери нещо за себе си. Различни видове дърво с разнообразни шарки, цветове и дължини са на ваше разположение, за да проектирате подходящ под за вашия дом. Дървените дъски от дъб се радват на по -голяма популярност не само поради различния дизайн, но и поради здравината и издръжливостта на този вид дърво.

Е, има причина, поради която истинското дърво е толкова важно за тях. Дори няколко. Използвайки дъски от масивно дърво, вие не само давате на дома си повече комфорт, но и доза лукс. Под от истинско дърво от акация, бамбук или смърч … Вие решавате сами, защото трябва да се чувствате комфортно в собствените си четири стени.

Но ако по някаква причина трябва да се справите без под от масивно дърво, има и други възможности за подово покритие с красив вид на дърво. Може би паркетът или ламинатът биха били подходяща алтернатива за вас.

С подово покритие от масивно дърво, вие придавате на стаята прекрасно селско докосване

масивни дървени дъски трапезария подови настилки естествено дърво

Подът от масивно дърво е задължителен в кухнята на селска къща!

настилка от масивно дърво трапезария в селски стил

Подовото покритие с дървесен вид приближава интериорния дизайн до природата

идеи за подови настилки от масивен дъб

Дървеният под се вписва перфектно в модерна трапезария

дъски от масивно дърво модерна трапезария просторна класическа настилка

Дървените подове в светли нюанси на цветовете се съчетават чудесно с бели мебели

Идеи за подови настилки от масивно дърво с отворен план

Когато избирате подовата настилка в спалнята, обърнете внимание на детайлите!

Идеи за дизайн на пода за спалня от масивно дърво

Тъмните дървени подове изглеждат страхотно на бял фон 

настилки от масивно дърво хол идеи за обзавеждане камина дървени греди

Създайте оазис на благополучие във вашия собствен хол с красива дървена настилка

подови настилки от масивно дърво хол стилни идеи подови настилки

Дървото е класиката в интериорния дизайн

дъски за подови настилки от масивно дърво дъска за подови настилки трапезария