DIY - gør det selv

Hvordan kan du rengøre sølvsmykker? – Det er de bedste hjemmemediciner til det

Sølv er et alsidigt metal med en smuk og blød glans og er perfekt til elegante smykker og tilbehør. Desværre er sølv ret følsomt i forhold til mange andre metaller og kan hurtigt blive plettet og få sorte pletter. Det kan også være lidt skræmmende at rengøre sølvsmykker, fordi det er så sart. Du behøver dog ikke at være professionel eller bruge dyre værktøjer til at rengøre dine sølvsmykker.

Hvordan kan du rense dine sølvsmykker?

Sølvsmykker rengøring hjemmemediciner smykker sølv rengøring

Det er ikke svært at gætte, hvorfor sølv er et af de mest populære materialer til smykker. Dens smukke glans og alsidighed giver ædle metaller en særlig karakter. Alligevel forsømmer mange af os alle de smukke sølvstykker i smykkeskrin, og de mister hurtigt deres glans. Så sølv har en negativ kvalitet – det pletter hurtigt.

Dette sker, når ilt eller svovl kommer i kontakt med sølv. Derefter kombineres de kemisk med overfladen og får sølvet til at se snavset eller misfarvet ud.

Hvilken slags metal er sølv?

Brug hjemmemedicin til at rengøre sølvsmykker

Heldigvis kan sølvsmykker rengøres let og hurtigt ved hjælp af enkle hjemmemediciner. Alt du skal gøre er at lære et par fakta om sølvet og følge disse tips og tricks til, hvordan du plejer og rengør sølvsmykker. Med denne ultimative guide er du klar til at bære dine fantastiske sølvsmykker i al sin glans igen!

Nyd glansen af ​​dine sølvsmykker!

Rengøring af hjemmemediciner i sølvsmykker

Sølvsmykker skal opbevares korrekt

Rengøring af sølvsmykker Hjemmemedier Opbevaring af smykker Gør sølvrensning selv

Fakta om sterlingsølv (925 sølv)

At kende et par tekniske termer hjælper dig med at forstå de fysiske egenskaber ved dine sølvsmykker og hvordan du plejer det. Metallets renhed bestemmer, hvor smidigt og blødt sølvet er, og hvor hurtigt det vil blive plettet.

Sterling sølv består af 92,5% sølv og 7,5% legeret metal, normalt kobber, og på grund af kobberindholdet er det meget hårdere end fint sølv (999 sølv) og bruges traditionelt til fremstilling af sølvsmykker og sølvbestik.

Sølvsmykker er fremstillet i sterlingsølv

Sølvsmykker ren hjemmemedicin smykker sølvringe Sølvsmykker rengøring hjemmemediciner smykker sølv rengøring sølv ringe

Rengøring af sølvsmykker – tips

Hvis du bærer dine sølvsmykker meget, bliver det ikke tilsmudset. Olierne i din hud “renser” sølvet og får det til at se skinnende ud.

Kontakt med husholdningskemikalier, sved, gummi, chloreret vand eller stoffer, der indeholder svovl (f.eks. Mayonnaise, æg, sennep, løg, latex, uld) modvirker dette, og sølvet pletter hurtigt. Derfor er det tilrådeligt ikke at bære sølvsmykker, mens du laver husarbejde. Direkte sollys bevirker også, at sølv farves, så tag dine sølvsmykker af, inden du svømmer og soler. Kosmetik, hårprodukter og parfumer er også “fjender” af sølv.

Pas godt på dine sølvsmykker

Rengøring af sølvsmykker Hjem retsmidler Polering af smykker

Pas godt på sølvsmykker

Du kan simpelthen polere sølvsmykker, hvis det ikke har plettet for meget. Polering er den bedste måde at rengøre oxideret sølv på. Men sølv er blødt og kan let ridses. Så det er bedst at have en særlig Rengøringsklud i sølv brug. En fnugfri flanel, mikrofiber eller en anden blød og ikke-slibende klud vil også gøre. Brug ikke køkkenrulle eller lommetørklæder til at polere dine smykker, da de indeholder fibre, der kan ridse sølvet. Og vær forsigtig med forsølvede genstande, da overdreven polering kan fjerne belægningen.

Glem ikke at polere!

Rengøring af sølvsmykker Hjemmemedier Smykkerens klud Lav selvrensning af sølvSølvsmykker ren hjemmemedicin sølv rengøringsklud

Hvis dine sølvsmykker er skidt dårligt, og du ikke har tid til at rengøre det, skal du tage det til en professionel sølvrens. Meget gamle, skrøbelige eller værdifulde smykker bør også rengøres af en professionel.

Rengør sølvsmykker ved hjælp af hjemmemedicin

Hvis polering med en sølvrenseklud ikke er nok, kan du lave din egen miljøvenlige sølvrens. Du behøver kun ingredienser fra dit køkken til dette.

Efter brug af rengøringsmiddel skal du skylle dine sølvsmykker grundigt med rindende vand eller en ren, fugtig klud. Dette er især vigtigt for detaljerede eller ætsede dele. Tør derefter delene med en mikrofiberklud for at forhindre, at der dannes vandpletter.

Lav selv rengøring af sølv fra hjemmemedicin

Rengøring af hjemmemediciner i sølvsmykker

Hvad kan du bruge til at rengøre sølvsmykker?

Sæbe og vand

Varmt vand og en mild, ammoniak- og fosfatfri opvaskemiddel bør være din “førstehjælp”. Brug sæbe og vand, før du bruger nogen af ​​metoderne anført nedenfor.

Rengør sølvsmykker med sæbe og vand

Rengøring af sølvsmykker hjemmemediciner smykker sølvrensning gør sæbe og vand

Resultatet

Sølvsmykker ren hjemmemedicin smykker sølvkæde

Bagepulver og vand

Du kan hurtigt blande en pasta lavet af bagepulver og vand. Påfør derefter lidt af det på sølvsmykkerne og poler det med en ren klud. For ætsede, stansede eller detaljerede genstande fortyndes pastaen med lidt mere vand ved hjælp af en ren, blød børste. Lad sølvsmykkerne stå under varmt rindende vand i et par minutter for at skylle og tørre med en tør klud.

En blanding af natron og vand bruges også til rengøring af sølv

Rengøring af sølvsmykker Hjem retsmidler Sølvrens selv Lav bagepulver og vandRengøring af sølvsmykker hjemmemedicin rengøring af sølvring smykker

Olivenolie og citronsaft

Bland en halv kop citronsaft med en teskefuld olivenolie i en skål. Dyp en ren klud i opløsningen og vrid den ud for at forhindre, at den drypper, og buff derefter sølvet. Til sidst skylles og tørres sølvsmykkerne.

Du kan også bruge olivenolie og citronsaft til at rense dine sølvsmykker

Sølvsmykker rengøring hjemmemediciner smykker sølv rengøring citronsaft olivenolieSølvsmykker ren hjemmemedicin smykker forskel

Hvid eddike og bagepulver

Brug denne skånsomme rengøringsmiddel til at rengøre stærkt plettet sølvsmykker. Lav en opløsning af en halv kop hvid eddike og to spiseskefulde bagepulver og lad sølvet trække i to til tre timer. Derefter kan du skylle og tørre den.

Disse ingredienser viser sig også at være rengøringsmidler til sølv

Rengøring af sølvsmykker hjemmehjælpemidler smykker sølvrensning gør natroneddikeSølvsmykker rengøring hjemmemediciner smykker sølv rengøring forskel

Natron, salt, aluminiumsfolie og kogende vand

Du kan bruge en simpel kemisk reaktion til at rense dine sølvsmykker: alt hvad du behøver er bagepulver, salt og aluminiumsfolie. Beklæd en bradepande med aluminiumsfolie (mat side nedad). Læg sølvstykkerne oven på aluminiumsfolien. Hæld derefter kogende vand over stykkerne, indtil de er dækket, tilsæt 2 spiseskefulde natron og salt hver. Rør opløsningen for at lade bagepulver opløses. Fjern sølvsmykkerne fra det varme vand med salatang og skyl med rent vand, tør derefter og polér med en blød klud. Voila! Dine sølvsmykker skinner som helt nye igen.

Bland flere ingredienser og nyd et fremragende resultat

Rengøring af sølvsmykker Hjemmemedicin til smykker Sølvrensning med bagepulverSølvsmykker rengøring hjemmemediciner smykker sølv rengøring aluminiumsfolie

Tilsæt varmt vand

Rengøring af sølvsmykker Hjem retsmidler Lav sølvrensning selv smykker

Du kan også rengøre sølvbestik

Rengøring af sølvsmykker Hjem retsmidler Sølvbestik Lav selv rengøring af sølv

Hvis dine sølvstykker er blevet meget genstridige, kan du bruge disse behandlinger en ad gangen for at få dem til at se skinnende ud igen.

Velplejede sølvsmykker kan bringe dig mange års glæde og glæde og endda tjene som en familiearv. Og selvfølgelig er sølv værdifuldt. Så vent ikke på, at sølvsmykkerne smadrer og bærer dine sølvskatte. Sådan giver du dine smykker et nyt liv!

Få dine sølvsmykker til at skinne!

Sølvsmykker rene husholdningsmidler smykker skæmmet sølvsmykkerSådan rengøres sølvsmykker Brug hjemmemedicin Gør sølvrensning selv