детска ясла

Дизайн на детски стаи – идеи за шикозна и уютна детска зона

Деца 1

Всеки има своя представа за това как изглежда перфектният дизайн на детската стая. Детската стая е мястото, където детето прекарва по -голямата част от времето. Освен пространствените условия на стаята, при проектирането на детската стая трябва да се вземат предвид и специалните предпочитания на детето. Децата се чувстват особено комфортно, когато детската им стая винаги отразява техните идеи и е толкова привлекателна и уютна.

Проектирайте детски стаи с планети и звездно небе

Проектиране на детска стая – идеи и съвети

Шикозен дизайн на детска стая

Няма ограничения за въображението, когато става въпрос за проектиране на детска стая. Функционалността и удобството обаче никога не трябва да се пренебрегват. Ще ви разкажем как се комбинират всички тези изисквания, как възниква решаващата идея за дизайна на детската стая и на какво трябва да обърнете внимание, за да превърнете детската стая в детска стая мечта.

Проектирайте детски стаи със стена Spiderman

Как да проектирам перфектната детска стая

Светла детска стая с красива стенопис

С порастването на децата нуждите на децата също се променят. Следователно трябва да се прави разлика и между бебешки, детски и младежки стаи.

Най -доброто вдъхновение за дизайна на детската стая обикновено идва от самите деца. Ако на детето се даде възможност да участва в дизайна на детската стая, то то може да се идентифицира още повече с него. Например, можете да включите малки детски произведения на изкуството – детски отпечатъци от ръцете на стената или детски рисунки, отпечатани върху завеси.

Рицарският замък в детската стая - чудесна идея за момчета

Повече ред в детската стая

Дизайн на детска стая за малки момчета

Мястото за съхранение е важен аспект, за да има постоянен ред в детската стая. Още във фазата на планиране е трябвало да помислите къде всички колички играчки, кукли Барби и училищни пособия могат да се съхраняват в обсега на децата. Навсякъде има играчки. Разбира се – има твърде много играчки и всъщност детето не се нуждае от толкова много от тях. Редовното изкривяване на играчките и наличието на достатъчно място за съхранение е всичко и край на поддържането на подредеността на детската стая. Класиката сред подаръците и сувенирите са приятните играчки. Въпреки че децата обикновено носят любимата си любима играчка в леглото със себе си, винаги има твърде много от нея, която трябва да бъде изчистена или прибрана по стилен начин. Идеята тук е закачалката за палта за Schalls, там можете да приберете чудесно малките плюшени животни.

Дизайн на детска стая - зеленото детско царство

Що се отнася до младежка стая, изискванията са напълно различни, но мястото за съхранение е също толкова важно тук. Стаята трябва да бъде толкова гъвкава, че да може да се превърне от стая за игра в стая за парти без много усилия. Най -бързият начин за създаване на място за съхранение е с кутии и щайги. Кутия за легло се побира в малки детски стаи, защото заема малко място и много може да се съхранява в нея.

Дизайн на детска стая – Хрониките на Нарния

Дизайн на детска стая - Хрониките на Нарния

Детска стая за момичета – мечта в розово

Стая за момичета в розово - цветна и уютна

Не винаги трябва да е розово и плюшено. Въпреки че за много момичета розово легло и малко приказен прах със сигурност са мечта за детска стая. За жителката собствената й стая е нейното собствено убежище в къщата. Както всяка детска стая, стаята трябва да може да се използва многофункционално за игра, сън, релаксация и домашна работа. Затова трябва да му се обърне специално внимание.

Забавна детска стая със стена за катерене

Когато избират цвета на стаята за момичета, всеки за първи път мисли за розово. При избора на цвят обаче е важно да се вземат предвид размерите на помещението и влиянието на слънчевата светлина. Цветовете могат не само визуално да увеличат или намалят пространството, но и да имат различен ефект върху тялото.

Синя детска стая с морски мотиви

Като пример, зеленият цвят има освежаващ и стимулиращ концентрацията ефект и е подходящ за офис помещения, докато червеният е сигнален цвят и има активиращ ефект, трябва да се използва за зони за игра. Синьото се използва за почивка и релаксация, поради което е много подходящо за дизайна на зоната за спане.

Детска стая в свежи цветове за две деца

Ако искате да си спестите необходимостта да рисувате с различни на цвят цветове, най-добре е да изберете фин цвят, който дъщерята вероятно също ще хареса, когато излезе от възрастта на момичето. От друга страна, човек може да отговори на предпочитанията на децата при проектирането на стената и например да използва тапети с различни шарки и мотиви.

Светла детска стая с много място за игра

Дизайн на детска стая за две деца с легло със сандвич

Приказна детска стая за малка принцеса

Детската стая с дървото

Модерната детска стая Aviator

Шикозно и уютно - детска стая в зелено с голям прозорец

забавна детска стая в зелено

Страхотен дизайн на детска стая с легло за камиони

Дизайн на детска стая - двуетажно легло за трима

Проектиране на бебешка стая – шик, за да се чувствате добре

Бебешката стая - меки цветове и много уют

Бебешката стая обикновено се планира няколко седмици преди раждането. Детското креватче е най -важната мебел, така че в началото трябва да решите дали трябва да използвате люлка или решетъчно легло. Люлката позволява на детето да се люлее напред -назад, но бързо става твърде малко, от друга страна, решетъчното легло все още може да се използва в малки деца. Има и легла, които по -късно могат да бъдат превърнати в детски легла или бюра.

Дизайн на детска стая за бебета

Шикозна детска стая за бебето

Бебешка детска стая в меки цветове

Дизайн на детска стая, меки цветове и комфорт

Бебешка стая в селски стил

Принцовата стая от приказката

Шикозно и просто - дизайн с вкус

Baby blue - шикозната детска стая за бебето