Dekorationsideer

Vinduesgardiner til loftsrum – 20 moderne ideer

Loftsrummene har en række særegne træk. Alle kan fortolke disse som fordele eller ulemper. Det afhænger virkelig af, om og hvordan du kan få mest ud af det. Vinduerne og deres mørklægning er også af grundlæggende betydning på loftet, hvis du vil bruge værelserne der til boliger. Ved at vælge vinduesgardiner, som er vores emne i det følgende, kan du styre meget: Du kan lave vinduesåbningerne for at fremhæve rummet. De kan også hjælpe med at regulere rumtemperaturen, hvis de vælges passende til dette formål. Når du vælger gardiner til disse rum, er det grundlæggende vigtigt at overholde de generelle regler for vinduesgardiner. Der er dog nogle særlige funktioner, der skal tages i betragtning. Derfor besluttede vi at skrive en separat artikel om dette emne.

I dette lyse rum er disse rene, neutralt farvede vinduesgardiner det bedste valg

gardiner-i-hvide-og-grå-gardiner

Halvtransparente vinduesgardiner til et mørkere rum

Mange loftsrum er mørke nok. Problemet er snarere, at de ikke får nok lys. Ikke desto mindre er vinduesgardinerne ikke overflødige i sådanne tilfælde. Fordi de giver rummet komfort og hygge. De har næppe noget bidrag til mørkningen, men det ville heller ikke være en prioritet i dette tilfælde.

Fordi de er længere og kan tilpasses, kan du gøre dette med deres hjælp specifikt arkitektonisk element altid præsentere forskelligt. Gardinerne hjælper med at forvandle karakteren i dette rum igen og igen. Det har bestemt en meget positiv indflydelse på beboernes trivsel.

I dette hvide rum er gardinet en attraktiv accent

vinduesgardiner blå pink hvid

En farvet accent i vuggestuen

Et børneværelse skal udstråle ro og renlighed samt fremstå lyst og hygiejnisk. Derfor er det faktisk en rigtig god idé at vælge den hvide farve til vægdesignet. Den samme procedure blev brugt i børneværelset i eksemplet ovenfor. Vinduesgardinerne spiller en meget vigtig rolle i denne sammenhæng, fordi de løsner hele atmosfæren og sikrer den altafgørende tilføjelse af farver. De tekstiler, som gardinerne er syet af, bidrager til komforten i rummet i ordets direkte og overført betydning.

Disse gardiner er med vilje neutrale, så de ikke ødelægger det sømløse udseende

tykke brune vinduesgardiner i stof

Mørk rummet uden at ødelægge det sømløse udseende

De to første eksempler på vinduesgardiner i tagrum sætter også en stærk dekorativ accent. De danner en kontrast til rummets hvide vægdesign. Uden disse gardiner ville de virke sterile og kedelige. Men i det tredje eksempel var fokus naturligvis på sømløst design. Det er netop derfor gardinerne kun er skåret til vinduets størrelse. De opfylder perfekt deres funktion med at blive mørkere uden at ændre rummets moderne udseende.

Disse gardiner understreger dramaet i både interiøret og det ydre

vinduesgardiner grå stof ideer

Vinduesgardiner for en jævn overgang mellem indvendig og udvendig

En moderne bekymring for den moderne arkitektur er den problemfri overgang mellem interiør og eksteriør. I første omgang fangede denne trend sig i store drømmehuse. Langsomt har ejerne af mindre lejligheder imidlertid også fundet egnede måder at tilpasse disse metoder til mindre opholdsrum. Et eksempel på dette er dette lille loftsrum. Vinduesgardinerne understreger ikke kun vindues smukke form, men præsenterer også loftets arkitektoniske træk på en charmerende måde. Med deres farver og mønstre svarer gardinerne også til det ydre miljø og fjerner dermed i et vist omfang den visuelle adskillelse mellem det indre og det ydre område.

Vinduesgardiner, der svarer perfekt til det ydre område – en rigtig god idé

vinduesgardiner grønne og lilla

Giv tagrummet den ønskede stilistiske karakter

Der er lidt plads på loftet, men du kan stadig godt lide at lave et stilfuldt statement. Dekorationen spiller naturligvis en meget vigtig rolle under sådanne omstændigheder. Værelset ovenpå har for eksempel en grov karakter, der er temmelig neutral i sig selv og kan tilskrives forskellige stilarter. På grund af den lys lilla farve og den ru tekstur ligner gardinerne imidlertid et dekorativt element, der fortolker Provence -stilen på en moderne måde. Gardinerne kunne lige så let give dette magiske værelse et skandinavisk eller vintage look.

Vinduesgardinet giver dette værelse en rustik stil

vinduesgardiner lysegrå tekstiler

Generelle tip

Den rigtige længde

Grundlæggende foretrækkes det dekorative “sceneudseende” til trekantede vinduer i tagrum. Dette understreger arkitekturens særlige karakter og får den til at virke charmerende og derfor fordelagtig. Ofte vælger man dog korte gardiner, der simpelthen forsegler vinduet og sikrer komfort på meget solrige dage. Denne variant er meget velegnet til moderne, sømløse indretninger. De længere gardiner kan derimod tjene som en god vægdekoration.

Disse fantastiske vinduesgardiner fungerer også som vægdekorationer

vinduesgardiner i farverne pink og grå

Bind de længere gardiner sammen i midten

Hvis vinduet er placeret under et skråt tag, der forbinder til en lige vægoverflade et eller andet sted lige over gulvet, så vælger du gerne et design som det på billedet ovenfor. Gardinerne er fastgjort til det skrå tag. Som et resultat er gardinerne tæt på væggen, og der dannes et meget interessant foldfald. Dette fungerer også som en vægdekoration.

Også her understreger processen rummets landlige udseende

vinduesgardiner klassisk stil

Farver og teksturer

Lad os endelig opsummere, hvad der er blevet sagt om farverne og forhænget: Hvis du vil beskytte det private rum eller forsegle det mod stærkt lys, bør du vælge uigennemsigtige gardiner. Men hvis du alligevel har lidt lys og et begrænset udsyn til interiøret, så er de halvgennemsigtige gennemsigtige gardiner tilstrækkelige.

Nu kender du de væsentlige regler for valg af vinduesgardiner til loftsrum. Og der er nok plads tilbage til at realisere dine egne ideer, ikke sandt?

Et passende gardin kan også findes til et orientalsk loftsrum

vinduesgardiner orientalsk soveværelse

Disse vinduesgardiner svarer til resten af ​​rumindretningen

vinduesgardiner romantisk soveværelse

De gennemsigtige gardiner understreger den romantiske landlige atmosfære i dette værelse

vinduesgardiner røde dekorationselementer

Snehvide gardiner får dette værelse til at skinne

vinduesgardiner hvide gardiner

vinduesgardiner rullet op idé

lysegrå ideer vinduesgardiner

Gardinerne i dette loftsrum skaber spændende visuelle effekter

meget høje vinduesgardiner

skandinavisk design vinduesgardiner