Декорация и тържества, Хелоуин

Издълбайте тиквено лице: проектирайте свой собствен оригинален фенер

Издълбаване на тиква за Хелоуин, рисуване на мотив върху нея

Есента идва скоро и с нея един от най -популярните празненства – Хелоуин! Защитата на тиквите е традиция за Хелоуин, затова в тази статия ще ви покажем как можете сами да направите фантастични фенери. Можете да го използвате, за да украсите терасата и апартамента си и да създадете весела и празнична атмосфера. Прочетете нашата статия, за да научите как сами да издълбаете тиквено лице! В края ще намерите и някои готини шаблони, които можете да разпечатате безплатно. Надяваме се, че нашите предложения ви харесват!

Дърворезба по тиква – традиция за Хелоуин

Тиквено лице издълбайте, за да издълбаете тиквата

Тиквите за Хелоуин изкарват творчески идеи с деца

Тиквено лице дърворезба страхотна украса Хелоуин тераса

Идеи и предложения за дърворезба на тиква

Тиквено лице издълбайте сами направете страхотни фенери

Фенерите за джак за Хелоуин носят празнична атмосфера във всяка къща! А що се отнася до мотивите за това За издълбаване злите и смешни лица всъщност са най -популярните. Тиквеното лице не само е лесно да се проектира, но и изглежда наистина привлекателно и впечатляващо – просто разгледайте нашите снимки, за да се уверите сами! По -долу ви даваме подробен и супер лесен урок за това как да издълбаете тиквите за Хелоуин. Безплатните шаблони в края на статията могат да ви помогнат в това. Нека децата ви участват в дърворезбата – забавлението гарантирано ще бъде два пъти по -голямо. Желаем ви успех и се надяваме, че сами ще направите най-красивите фенери за Хелоуин!

Издълбаване на тиквено лице – необходими материали

Издълбаване на тиква за Хелоуин, рисуване на мотив върху нея

Тиквено лице дърворезба с деца

Резба от тиквено лице украсяват вътрешния двор

Тиквено лице смешни нахални страхотни идеи

страхотна украса от фенерче за Хелоуин

Тиквата се изправя срещу злия домашен Хелоуин

Разбира се, първата стъпка в издълбаването на тиквите за Хелоуин е да се сдобиете с необходимите материали. В някои занаятчийски магазини дори можете да намерите специални комплекти за дърворезба на тиква, но те не са задължителни. Вместо традиционните резбовани тикви, можете да използвате и тикви от Хокайдо. Те са малко по -малки, но можете да приготвите вкусна тиквена супа от пулпа, която е просто идеална за есента. В допълнение към тиквите се нуждаете и от:

– Ножове с различни размери

– купа и лъжица

– щифтове или щифтове

– дебела игла

– евентуално шаблон

Шаблоните всъщност не са задължителни. Ако сте художник, можете да рисувате директно върху тиквата. Следите от молив трябва да бъдат премахнати след това.

За да избегнете наранявания по време на дърворезбата, препоръчваме да закрепите тиквата добре, така че да не се изплъзне. Правете само малки, контролирани разфасовки и внимавайте с пръсти и ръце. Ако децата ви помагат с това, те не трябва да се оставят без надзор.

Издълбайте тиквата – махнете капака

Джак или фенери с децата правят Хелоуин

Тиквено лице издълбайте капака

Тиквата е изправена пред злия оригинален вид

Тиквено лице Чеширска котка

Тиквено лице страшен поглед Хелоуин

Първата стъпка при издълбаването на тикви е премахването на капака. Дупката може да бъде с различни размери, а също и с различни форми. Моделът зигзаг например изглежда много интересен. Направете необходимите маркировки и махнете капака на тиквата с остър нож.

Издълбайте тиквата

DIY jack-o-фенери издълбават тиквата

Инструкции за дърворезба на тиква

Тиквено лице издълбава страхотни фенери

Издълбайте тиквата Отстранете капака и го извадете

Сега трябва да издълбаете тиквата. Първо отстранете семената, а след това – частично отстранете пулпата. Внимавайте да не изстържете стената на тиквата твърде тънко. В зависимост от вида на тиквата, пулпът може да се използва за приготвяне на нещо вкусно, а семената могат да бъдат изпечени.

Прехвърлете мотива върху тиквата

Тиква лице издълбайте как сте

Фенери от Джак или Хелоуин

Тиквата е изправена пред злия разкошен вид

След това трябва да нарисувате мотива върху тиквата или да фиксирате шаблона върху нея с щипки или някаква лепяща лента. Използвайте дебела игла (могат да се използват и игли), за да изрежете дизайна на тиквата. Разстоянията между отделните пробиви не трябва да бъдат твърде големи. След това използвайте щифт, за да съедините дупките и отстранете останалите парчета. Шаблонът трябва да е под ръка, за да можете да го сравните с резултата. Накрая можете да запалите чаена лампа или свещ и да я поставите в тиквата. Поставете отново капака – по този начин ще предотвратите падането на всичко запалимо в тиквата. Малките деца също могат да докоснат открития пламък. Готовият фенер може да бъде запечатан с прозрачен лак, а вътрешността-напръскана с лак за коса, за да стане по-трайна.

Резба на лице от тиква – Безплатни шаблони

Хелоуин тикви шаблон за дърворезба Дракула

Шаблон за резба на тиква за Хелоуин Франкенщайн

Джак-о-фенер шаблон за дърворезба булката на Франкенщайн

Тикви, дърворезба шаблон Хелоуин вещица

Шаблон за резба Хелоуин тиква котка

Тикви, издълбаващи шаблони за Хелоуин

Шаблон за дърворезба тиква за Хелоуин

Хелоуин тикви дърворезба шаблон череп стилизиран

Тиква лице дърворезба шаблон силует жена

Шаблон за дърворезба Хелоуин тиква силует мъж