Декорации и тържества

Направете сами сушени цветя: фантастична идея за декорация на дома!

Как да направите сами сушени цветя, обяснено стъпка по стъпка

Обичате ли цветята и обичате ли да украсявате дома си с тях? Тогава вие сте точно тук! В тази публикация ще ви покажем как можете сами да направите сушени цветя, които не умират толкова бързо, колкото пресните. Можете също така да разберете как да подредите сухите букети и да ги съхранявате за по -дълго време на. Разгледайте нашите идеи и се вдъхновете от тях!

Направете сами сушени цветя: естествена декорация за дома!

Направете сами сушени цветя

Да направите сами сушени цветя всъщност е особено лесно и е чудесна идея, ако предпочитате естествена декорация за дома. Красотата на сухите цветя ще ви зарадва дори през зимата! Имате нужда само от няколко материала, за да проектирате сух букет сами. Но е важно предварително да знаете кои цветя са най -подходящи за сушене. Прочетете, за да разберете отговора!

За съжаление, не всички видове цветя са подходящи за сух букет. Можете да събирате цветята през пролетта и лятото, за да подредите по -късно сухия букет. Най -добре е да изберете клонки, клони, декоративни треви, листа, борови шишарки, царевица на кочана. Те могат да се сушат много лесно и имат дълъг срок на годност. Плодовете, житни класове и метлички от цветя са също толкова добри за тази цел. Що се отнася до цветята, вашият най -добър избор са лавандула, рози, хортензия, бодил, шипки, слънчоглед, лупина, шишарка, гипсофила, метличина, дамска мантия, целоза и стаси.

Кои видове цветя са най -подходящи за това?

Инструкции как сами да си направите сушени цветя

Ако искате сами да направите сушени цветя, трябва да знаете това Хортензии са много популярни. Те могат да се сушат много лесно, без да губят венчелистчетата си. Сухите букети остават буйни и не губят формата и текстурата си. Разбира се, за такъв сух букет трябва да използвате не само хортензии, но и други декоративни цветя и декоративни треви. Като венец сухите хортензии ще изглеждат също толкова добре.

При подготовката на цветята за сух букет е важно и времето, в което ще бъдат събрани. Времето, което е най -подходящо за тази цел, е между 11 и 15 часа. По това време на деня росата вече се е изпарила, така че не трябва да се страхувате, че допълнителната влага може да съсипе цветята. Цветята за сух букет трябва да се берат малко преди периода на цъфтеж. Ако бъдат отрязани, те ще се развият малко по -нататък, така че ще изглеждат доста хубави, когато изсъхнат. Ако не искате да използвате цветята веднага, поставете ги на сухо място, за да ги използвате по -късно.

Направете сами сушени цветя: как да изсушите правилно?

Изсушете цветята правилно

Най -важното е всъщност да изсушите правилно цветята. Най -добре работи, ако всъщност оставите цветята във въздуха. Течностите в растенията постепенно се изтеглят. Това е най -добрият начин да се запази естествената им форма и красота. За да запазят формата си, добре е да ги закачите с главата надолу. Ако просто го поставите върху хартия на масата, сухите цветя най -накрая ще изглеждат плоски. Най -добре е да се суши в тъмно помещение, което е добре проветрено.

Времето за сушене варира и зависи главно от вида на цветята. Обикновено това отнема от две до осем седмици. Ако все още не сте сигурни дали растенията са изсъхнали, можете да проверите, като просто ги докоснете с пръсти. Дори и да усетите най -малката влага, трябва да оставите цветята да изсъхнат още няколко дни. Когато цветята са готови, ги напръскайте с малко лак за коса. Това запазва формата и цвета на растението.

Сушенето на декоративни треви и клонки се извършва по същия начин. Единствената разлика е, че не е нужно да ги окачвате с главата надолу. Достатъчно е да ги поставите в контейнер (без вода, разбира се). Можете да получите някои идеи за подреждане на сухи букети от нашите снимки!

Направете сухи цветя сами хортензии

Сух букет от елегантно жито

Направете и подредете сами сушени цветя

Направете сами сушени цветя

Материали за изработка на сух букет

красива украса на къщата сушени цветя

Оставете житото да изсъхне

Цветята събират естествена декорация

Сух букет чудесна идея за подарък

Сухи букети с декоративни треви прекрасен вид

Оставете цветята да изсъхнат за подходяща продължителност

сухи цветя красив вид

Сух букет от декоративни треви

Суха букетна стъклена ваза, красиво елегантна

сухи хортензии

Сух букет прекрасен подарък за специални поводи

разкрасете апартамента със сухи цветя

Сушени цветя сами правите рози

естествен памук за декорация на дома

ароматна декорация за дома лавандула

Направете сами сушени цветя Изберете видове цветя

Сушени цветя и декоративни треви розово лилаво

Подова ваза със сухи цветя

Самите сушени цветя правят розите оригинални

Самите сушени цветя правят огромен букет

Сушени цветя подреждат масичка за кафе

Самите сушени цветя дават полезни съвети

Сушени цветя и декоративни треви страхотна идея

сухи рози и декоративни треви, красиво подредени

Направете сами сушени цветя: как да го направите?