Цветове

Цветовете на Pantone за 2021 година – ето ги новите тенденции!

Един от най -хубавите моменти за всички любители на дизайна е обявяването на настъпващите тенденции. Изборът на цветове за 2021 г. е много специален акцент. Те представляват настроението, което ще доминира през следващите няколко месеца. Винаги е голямо удоволствие да намерите любимия си цвят сред тази шикозна селекция. Почти гарантирано ще откриете там своя личен фаворит. Също така е наистина невероятно колко различни варианти и нюанси може да има един и същи цвят.

Крайно сиво и светещо жълто от Pantone

Цветове на годината - страхотни модерни идеи

Как всъщност са избрани цветовете на годината??

Има специални институти и компании, които са специализирани в анализ на цветовете в областта на интериорната декорация и дизайн. Най -известните от тях са Pantone Color Institute и компанията WSGN. По -долу представяме избора на тези два, а също и цветовете на годината от Шервин-Уилямс и Dulux.

За оценката се взема предвид развитието в различни области като мода и архитектура, дизайн и изкуство. Обикновено той доминира навсякъде в публичните зони.

Градският бронз е цветът на годината на Sherwin-Willians

идеи за спалня градски бронз

Цветовете на 2021 година от Pantone

Крайно сиво

Ultimate Grey вече е обявен за цвят на годината и сега за втори път е обявен за такъв. Това се случва изключително рядко в историята на Pantone! Ultimate Grey е лека твърда версия на класическото сиво. Той представлява мъдростта и необходимостта от изграждане на нов свят. Този фаворит сред цветовете на 2021 г. също символизира „сивото“, но и съзерцателно настроение, което преобладава от началото на настоящата пандемия.

Al auqa – Цветът на годината от WGSN

al auqa чудесно за стенен дизайн

Осветяващо жълто

Ярко жълтото е другият цвят на годината на Pantone. Той се основава на мъдростта на ужаса с много оптимизъм, радост на живота, ентусиазъм за положителни действия. Осветяващото жълто също означава лятно слънце.

И двата цвята са много практични и плътни и затова могат да се комбинират, дори ако на пръв поглед изглеждат доста различни. Те ни показват, че ако можете да видите през външния вид, несъвместимото може да бъде сдвоено много добре.

Ще видим много артикули в цветовете на годината от Pantone

Цветове на годината - различни страхотни аксесоари

Цветовете на годината от WGSN

До известна степен сивото присъства и в цвета на годината WGSN. Наричаше се Al Aqua и е нюанс на синьо със светлосив нюанс. Изборът се основава на нарастващата нужда от положително взаимодействие с виртуалния свят. Творческото и модерно използване на това трябва да допринесе за по -нататъшното ни развитие, свобода и реалното разширяване на нашите умения.

Al Aqua означава балансирано взаимодействие на реалния и дигиталния свят

Нюанси на сини цветове на годината

Цветът на годината от Dulux

Смелата земя е името на цвета на годината Dulux. Това е най -популярният и най -вече престижен неутрален цвят за следващата година. Той превръща бежовото в новото черно. Смелата земя е перфектен фон на героите. Може да се комбинира с почти всичко. Ефектът обаче е доста оптимистичен и ярък. Изглежда, че внася известен блясък в атмосферата чрез сребристо-сиви нюанси.

Смелата почва от Dulux със сигурност ще намери широк спектър от приложения в интериорния дизайн

Цветове на годината бежово син фон

Цветът на годината на Шервин-Уилианс за 2021 година

Градският бронз е името на цвета на годината на Sherwin-Willians. Той символизира баланса и мира в рамките на собствения дом. Пандемията и блокирането по -специално ни показаха, че те не могат да се приемат за даденост. По-скоро ключът към личното благополучие се крие в балансираното настроение у дома. Това от своя страна е от съществено значение за изграждането на по -добър свят.

Ultimate Grey и Illuminating Yellow правят изненадващо страхотна комбинация!

Стенни идеи много модерни цветове на годината

Връзката със сивото, която играе съществена роля в Pantone и WGSN, също не може да бъде пренебрегната. Градският бронз изглежда престижен и е идеален за този вид градски стил, който запазва нишката към природата.

Как трябва да използвате цветовете на годината в ежедневието? Нека обсъдим това през следващата година, когато представяме различни тенденции!

Смела почва за обзавеждане на спални Идеи за легло Цветове на годината

Al Aqua със сигурност ще се използва много за интериорна декорация през 2021 г. 

Идеи за интериорни цветове на годината

С цветовете Pantone човек обича да поставя акценти на сватбени тържества

Pantone - модерни цветове на годината

Повече дизайнерско вдъхновение от Pantone

Страхотни идеи за мебели цветове на годината

Вярвате ли също, че тези цветове ще зададат настроението на 2021 година?

Страхотни цветове за дизайн на стени на годината