баня

Непрякото осветление на банята прави банята уютно и функционално място

Осветлението в банята е също толкова важен аспект в дизайна на тази стая, както и изборът на самата мебел за баня.Това от своя страна е свързано с усещането за благополучие на най-личното място в целия дом. В същото време целта е да се създаде модерна баня, където функционалността е основен приоритет. Ключът тук е в косвените източници на светлина! Банята с непряко осветление създава модерна атмосфера с меки светлинни ефекти. Точно това обясняват следните редове: Как да интегрираме непрякото осветление в банята.

Индиректното осветление в банята влияе върху фактора за добро усещане в модерната баня

индиректно осветление огледалото за баня осветява

Непрякото осветление за баня е само част от концепцията за осветление за баня

Всъщност има много начини за проектиране на осветление за баня. Но има няколко неща, които определено трябва да вземете предвид, ако искате удобна баня. Красиво осветената баня е резултат от комбинирането на директно и индиректно осветление.

Директното осветление за баня, все още известно като основно осветление, обикновено създава сенки.

Това не е така при непряката светлина. Това означава, че освен основно осветление, модерната баня се нуждае и от непряко осветление, известно още като фоново осветление. И това се случва предимно чрез таванни точки, вградени прожектори, LED ленти и интегрирано LED осветление. Индиректната светлина е по -малко интензивна от директната. Това е причината това да се използва главно като ефект светлина. Но не само. Защото понякога огледалното осветление може да действа като основно осветление в банята.

Чувствате се релаксирани и освежени в подходящо осветена баня

непряко осветление баня необичайни светлини стилен дизайн на баня

Въпреки че непрякото осветление не е подходящо за основно осветление, то е от голямо значение за целия план за осветление. На първо място, всъщност е важно да вземете предвид собствените си нужди и съответно да адаптирате осветлението в банята. Затова е препоръчително да помислите къде всъщност са необходими източници на светлина в банята. След това трябва да отговорите на въпроса защо имате нужда от него: Искате ли да създадете спокойна атмосфера? Имате ли нужда от подходяща светлина за гримиране и бръснене например? Или може би искате да изведете определени области на преден план и по този начин да поставите акценти?

Непрякото осветление е идеалното решение за съвременния дизайн на банята. Той е мек и почти няма досадни отражения по стените на душ, обков и огледала за баня. Това създава уютни острови светлина. И така основното осветление в банята е перфектно допълнено. Резултатът е добре осветена стая.

Съвременното осветление е това, което определя днешната баня – правилно използване на непрякото осветление в банята

Днес спа зоните и уелнес оазисите служат като примери за проектиране на вашата собствена баня. Те също така осигуряват достатъчно вдъхновение за осветлението в банята. Непрякото осветление е гореща тенденция.

Съвременното и функционално осветление за баня идва само чрез правилното използване на непряко осветление. LED светлинните ленти директно под тавана например са фантазия. Източниците на светлина, използвани отстрани на огледалата, фитингите и умивалниците, от друга страна, могат да осигурят повече светлина в банята. Това важи особено за баните, където няма прозорци. Правилното използване на косвено осветление създава повече яркост в стаята. Освен това банята изглежда по -широка и по -привлекателна. Ако косвено осветявате отделни ниши в банята, те излизат на преден план. А това от своя страна прави банята да изглежда по -оживена.

Непрякото осветление може да се използва по много начини в банята. Това е особено успешно при дизайна на тъмни стени. А в монохромните бани правилното фоново осветление осигурява повече динамика. Такива LED светлини са отлични в минималистични бани.

Функционални LED светлини и модерен външен вид 

индиректно осветление за баня с LED осветено огледало за стена

 LED осветлението е вградено в много огледала за баня

непряко осветление баня огледало с кръгла стена осветено

Важен детайл в осветлението за баня е озаряването на огледалото за баня. Огледалото с подсветка е чудесна алтернатива за избягване на неприятни хвърлени сенки. Различните цветове, форми и интензитет на светлината задоволяват индивидуалните нужди на всички собственици на жилища. Огледалните шкафове с вградено осветление също са много на мода. Оптималното огледално осветление предлага перфектната светлина за нанасяне на грим.

В зависимост от настроението, което искате да създадете в банята, можете да изберете и различни светлинни температури. Възможността за избор между различни нива на светлинна температура е голямо предимство на LED светлините. Като правило избирате по -топла LED светлина за банята. И по -топло означава ниски стойности на Келвин за светодиодите. Това прави банята по -удобна. Но що се отнася до огледалото за баня, тук е по -подходяща по -хладна светлина. При съвременните LED светлини обаче има възможност за промяна на цвета. Това не са ли функционални светлини?!

Придайте на стените на банята по -голяма дълбочина чрез непряко осветление

непряко осветление баня красив дизайн на стена необичайни полилеи

Съвременните лампи са част от цялостната картина на банята. Самите източници на светлина са определящи за настроението в банята. Но е важно осветлението в банята да е ефективно и функционално. По отношение на консумацията на енергия, издръжливостта и гъвкавостта, светодиодите са особено полезни при осветлението на банята.

Осветлете душ зоната по атрактивен начин

косвено осветление баня въображаеми LED ленти

LED лампите се вписват чудесно в просто проектирана стая

непряко осветление баня функционално осветление за баня

Простотата и функционалността са от решаващо значение за удобния дизайн на банята

косвено осветление баня функционално обзавеждане за баня огледало за баня

непряко осветление баня LED осветление led лента

индиректно осветление баня голямо огледало за баня осветено

индиректно осветление баня подсветка огледало за баня

индиректно осветление баня иновативни мебели за баня

непряко осветление баня самостоятелни санитарни обекти

индиректно осветление баня таван LED лента

индиректно осветление за баня LED ленти модерен дизайн на баня

непряко осветление баня минималистично осветление за баня

индиректно осветление баня модерна функционална

индиректно осветление баня модерни идеи за осветление

индиректно осветление баня неутрален цветен дизайн прости мебели