Баня, тоалетни и водопровод

Тухлен душ като привличащ погледа в банята: предимства и недостатъци

Ако стандартният душ ви изглежда твърде скучен и обикновен, зиданият душ може да бъде идеалното решение за вас. Днес има голям брой модели с различни дизайни и форми, които позволяват индивидуален дизайн на банята и бързо се превръщат в привличащи вниманието в санитарната зона. Ако искате да научите повече за душовете от тухли и техните положителни и отрицателни страни, прочетете нататък!

Тухлен душ за модерен дизайн на банята

Тухлен душ, креативен дизайн на банята

Баня с зидарен душ

креативни дизайнерски идеи баня тухлен душ стъклена душ кабина

Идеи за дизайн на баня тухлен душ

модерна баня с тухлен душ

Идеи и вдъхновение за зидария за душ

тухлен душ дизайн на баня

Баня модерна тухлена душ

зидария душ оригинални душ кабини гранитогрес

тухлен душ

В средиземноморските страни зиданите душове са особено популярни и широко разпространени. Те се различават от конвенционалните душове по това, че са по -здрави и издръжливи, а също така предлагат достатъчно уединение. Най -често те са направени от газобетонни блокове и след това са снабдени с акрилни крепежни елементи, плочки или водоустойчива мазилка. Що се отнася до дизайна, възможните варианти са огромни и почти всичко зависи от вашите лични желания и нужди – дизайна на душа, формата и достъпа до кабината и т.н..

Различни дизайни и варианти

тухлен душ

модерен баня дизайн тухлен душ

модерна душ кабина тухлен душ

Баня с зидарен душ и оригинални мозаечни плочки

зидарен душ в нивото на пода

зидарен душ в нивото на пода

Дизайн на баня тухлен душ

Дизайн на баня с душ тухла

Баня с тухлен душ, по -тъмна цветова схема

модерен дизайн баня акцент стена тухлен душ

Зиданият душ с достъп до нивото на пода е може би най-често срещаният вариант и това не е случайно-той е не само без бариери, но също така е много по-бърз и по-лесен за почистване. Подът също може да бъде тухлен, но трябва да има лек наклон в посока на канализацията, за да се избегне наводняване. Ако сте избрали зидан душ без врата, душ кабината трябва да бъде удължена – по този начин пръскащата се вода, която се създава при душ, няма да стигне до банята. Но ако смятате, че душът „с отворена врата“ е доста неприятен, има душ врати, изработени от различни материали и трябва да намерите само модела, който отговаря на вашите лични предпочитания. Душ вратите, изработени от прозрачно, цветно стъкло или пластмаса, изглеждат особено шикозно и модерно.

Изчислете цената

Баня светъл тухлен душ

идеи и вдъхновение за тухлен душ

модерна стъклена душ кабина

тухлен душ стъклена душ кабина

тухлен душ дизайн на баня

зидарен душ и душ кабина

Идеи за дизайн на баня тухлен душ

зидарен душ в нивото на пода

интересни мозаечни плочки за душ кабина

Тухлен душ

Вградената в стената душ кабина може да бъде изградена в квадратна, кръгла или спирална форма. Както подсказва името, душ кабината с форма на охлюв има спирална форма, която позволява елегантен достъп без нужда от врата. Основното им предимство е, че пръскащата вода остава в зоната за душ. „Душ от охлюви“ обаче изисква значително повече място от конвенционалните модели, така че този вариант просто не се побира в лепящи вани. Това също не е евтина афера – разходите могат да достигнат до 1500 евро. В този контекст цената на зидания душ зависи преди всичко от използвания материал – газобетонните блокове с цена от около 2 евро на парче (с дебелина около 10 сантиметра) са най -евтиното решение. Стъклени блокове, стъклени врати и друго допълнително оборудване могат значително да увеличат разходите.

Предимства на зидания душ

Баня мозайка плочки акцент стена тухлен душ

Дизайн на баня с тухлен душ

Душ кабина тъмен цвят дизайн гранитогрес

тухлен душ

Баня с зидарен душ

Зиданият душ може да придаде на всяка баня индивидуален щрих, но това не е единственото му предимство – както казах по -горе, той е далеч по -издръжлив и стабилен от конвенционалните варианти. Тези полезни свойства се дължат на високата якост на газобетонните блокове. А тяхната лесна и универсална обработка означава, че стените на душа могат да бъдат изградени в различни форми – независимо дали са прави или извити, зависи само от вашите лични предпочитания и размера на банята. Освен това ниши и издатини могат да бъдат вградени в стената доста лесно. А с цветна мозайка или стъклени блокове можете да зададете оригинални акценти във вашата баня и да създадете наистина модерна атмосфера.

Тухлен душ – отрицателни аспекти

модерен дизайн на баня пастелни нюанси

Душ кабина стъклен тухлен душ

Стъклена душ кабина модерен дизайн

Баня тъмен цвят дизайн акцент плочки тухлен душ

зидан душ и модерна стъклена душ кабина

Но душовете от тухли имат и някои недостатъци, които трябва да вземете предвид, ако вече сте решили този вариант. Например, ако душът е напълно тухлен, често има недостатъчно светлина в душ кабината. Таванното осветление обаче може напълно да реши този проблем. Това, което също трябва да знаете, е, че газобетонните блокове абсорбират влагата по -лесно, отколкото я отделят отново. Затова се нуждаете от специално водоотблъскващо покритие, но в повечето случаи плочките също са добро решение. И накрая, може да се каже, че отрицателните страни на зидания душ са далеч по -малко от предимствата му, което не бива да се подценява.