Баня, интериорен дизайн

50 идеи за тази малка мечтана баня

Ако имате супер малка мечтана баня, опитайте се да направите всичко възможно, за да подредите вещите си в наличното пространство. Но това често е твърде озадачаващо и понякога изисква почти магически умения.

Предизвикателствата включват конфигуриране на тоалетната, така че да има достатъчно място за душ и, разбира се, къде да се поставят кърпите. Въпреки предизвикателствата, в повечето случаи все пак е по -добре да се вмъкнете в допълнителна баня, ако спешно се нуждаете, дори ако трябва да е малка. Ако искате да тръгнете по този път, ето 12 съвета как да проектирате перфектно малка баня.

Малка мечтана баня също може да бъде много удобна

малка мечтана баня и голямо огледало на стената

1. Инсталирайте ъглова мивка. Понякога дори мивка на пиедестал може да попречи на единствената налична лента в банята. Когато ъгловата мивка е поставена срещу тоалетната, всичко работи по -добре от това да имате мивка срещу душ. От друга страна, отварянето и затварянето на вратата на душ е неудобна и повтаряща се ситуация всеки ден.

2. Използвайте завеса за душ. Завеса за душ, която може да се отдръпне, спестява повече място от стъклена врата, която се движи навътре и навън. Комбинираните вани могат да се съчетаят с малки стаи; някои вани са широки само 70 см.

3. Не забравяйте суетата си! За визуално увеличаване на малката баня -мечта помага монтирането на огледало. Ако огледалото е и външната стена на килер, получавате малко повече място за по -малките си неща в момента.

4. Тесните пространства могат да направят острите ъгли по -опасни. Ако ъглите ви попречат, отидете на заоблен стил. Да, заобленият дизайн може да изглежда страхотно в квадратна стая. Няма повече огънати бедра!

5. Разгънете рафтовете над тоалетната. Това подреждане може да бъде реализирано с камък или дърво. Удължените рафтове предлагат достатъчно място за няколко необходими артикула. В такъв случай поставянето на тоалетната не се влияе и цялостното впечатление е минималистично и чисто.

6. Използвайте голям шаблон. Например, широки ивици могат да лъжат очите ви, че малката баня -мечта е по -голяма от реалния си размер. Броят на квадратните метри може да остане същият, но банята ще изглежда по -висока и по -широка.

7. Нямате нужда от врата за душ. Ако банята ви е широка около пет фута, това е достатъчно място за тоалетна и вана от 30 до 60 инча. При подобни тесни условия, помислете за използването на стъклен панел вместо стъклена врата за душ.

8. Разгънете огледалото. В тясно пространство по -голямо разтегателно огледало може да позволи на двама души да го използват едновременно. В по -малко от идеални пространства всеки инч помага.

9. Монтирайте държача за кърпи на вратата. Когато пространството е минимум, решетката за кърпи до вратата на душа е практична и модерна. Можете да съхранявате по -голямата част от кърпите си в близкия гардероб за спално бельо, но преди това трябва да се уверите, че кърпите висящи на бара могат да изсъхнат бързо.

10. Инсталирайте мивка за вана. Тесният и изчистен стил на мивка за вана е чудесно изглеждащо решение за стаята. Обикновено мивките са с нисък профил. Когато са монтирани на стена, те освобождават място на пода, както и за съхранение или движение на пешеходци.

11. Изберете шкаф с допълнително отворен рафт. Дизайнът на пиедестала например стана по -умен. Можете сами да създадете стил на пиедестал с рафт за кърпи или кошница за тоалетна хартия.

12. По -добре е да използвате стенен монтаж. Монтирането на кран на стената позволява по -тясна мивка, което от своя страна облекчава не толкова малък брой квадратни метра в цялата баня. Не се страхувайте да изберете стенен кран с традиционен дизайн. Работи навсякъде!

Малката баня -мечта може да разполага с всички необходими удобства

дизайнерски умивалник в малката баня

Ако нямате точна представа как изглежда една малка мечтана баня, разгледайте следните снимки:

малка мечтана баня и оранжеви акценти

малка мечтана баня с турски акценти

малка мечтана баня с красив дървен под

голяма огледална стена в малката баня мечта

Badkosolme в банята мечта

модерно, просто обзавеждане в банята мечта

лилава ниша в банята на мечтите

красива червена идея в банята мечта

дизайнерски романтичен поток в банята мечта

достатъчно място за пералня в мечтаната баня

лилав цвят в банята на мечтите

практично обзавеждане в банята мечта

уютна пачуърк тече в банята мечта

оригинален и интересен дизайн на стени в банята мечта

малка мечтана баня с вграден душ

монохромни цветове в банята мечта

дизайнерска зелена баня мечта

малка мечтана баня с деликатен шоколадов кафяв поток

малка мечтана баня с черни акценти

бежова мозайка в трамбада

малък ъглов душ в мечтаната баня

модерен сив поток в банята мечта

класическа дълга вана в банята мечта

модерен цвят сьомга в банята мечта

класически сиво -бял трамвай

мини мечтана баня с непряко осветление

малка мечтана баня със сиви акценти

малка мечтана баня с плочки за стена

малка мечтана баня

малка мечтана баня със зелени чекмеджета

сиви стени и яркочервени шкафове в банята на мечтите

златен мозайк и вана в банята на мечтите

красива стъклена стена в банята на мечтите

черно -бели мебели в банята мечта

голяма огледална стена в банята на мечтите

дизайнерски вграден рафт в естествен цвят трамбад

красив бежов поток в банята мечта

модерен естествен камък в банята мечта

малки декоративни акценти в банята мечта

растителна декорация в банята мечта

малък стъклен душ в банята на мечтите

класическа малка вана в банята мечта

луксозен сив поток в банята на мечтите

стъклена стена с две крила в малката баня

огромно осветено огледало в банята на мечтите

антрацитен поток в банята мечта

екстравагантни шарени подови плочки в банята мечта

малка баня-под-плочки-модел-декорация-преоразмерен

проста стая баня в бял цвят