balkon

Проектиране на малък балкон – спестяващи място идеи и полезни съвети

Балконите създават малки, умни идеи

Във всеки апартамент балконът е място, където можете да седнете на чист въздух, да се отпуснете и да облекчите стреса на ежедневието. Но вашият оазис на открито е твърде малък? В тази статия ви предлагаме решение за това! Тук ви показваме как можете да направите своя малък балкон привлекателен и практичен. Следвайте нашите идеи и полезни съвети за спестяване на място и разгледайте снимките за вдъхновение! Приятно четене!

Проектирайте малък балкон: ключовата дума е „план“

Създайте балкон, нарисувайте скица

Балконите създават малки, практични идеи

Направете балкон с хортензии на растения

Направете ъгъл за четене на балкон

Балконите създават привлекателни, вдъхновяващи идеи

Проектирането на малкия балкон понякога е истинско предизвикателство – има толкова много различни варианти за избор! Балконът не трябва да бъде претоварен, а по -скоро прост и стилен. Това възможно ли е? Тук ви показваме, че дизайнът на малкия балкон може да бъде много по -лесен, отколкото вероятно си представяте. Нашите снимки също представят интересни примери и могат да бъдат използвани като източник на вдъхновение. Собствениците на малък балкон трябва да използват максимално наличното пространство и в този случай правилното планиране играе най -важната роля. Първо помислете за каква цел бихте предпочели да използвате балкона си – място за почивка, кът за хранене на открито, уютен кът за четене или цветна или билкова градина. В зависимост от най -важната за вас функция, трябва да продължите по различен начин, когато я настройвате. Позицията на балкона също играе решаваща роля: собствениците на балкон с източно изложение могат да го използват като отлично място за закуска, докато западните балкони са по-подходящи за наслада на залеза с чаша вино. Трябва да вземете предвид указанията, дори ако искате да засадите балкона-растителните видове, които процъфтяват на балкон, обърнат на юг, не биха се чувствали комфортно на балкон, обърнат на север.

Проектирайте малък балкон: подредете уютен кът за сядане

Балконът създава удобен кът за сядане

Балконът създава приятна атмосфера

Мебели за палети с балконски дизайн

Дизайн на балкон практична сгъваема маса

След като сте определили основната функция на вашия балкон, можете да започнете с правилното планиране. Препоръчваме ви да нарисувате скица, за да получите по -точна визуална представа за вашите желания. Първо помислете колко място имате за мебели. Сгъваемите столове са спестяващи място избор за малки балкони, но те наистина са неудобни за дълги периоди на седене. Можете да изберете малък външен диван и да го поставите в ъгъла на балкона – в сравнение със столовете, диванът предлага и места за сядане за няколко души. Такъв диван дори е супер лесен за изграждане от дървени палети, което е чудесен начин да обзаведете балкона с евтини мебели. Освен диван, имате нужда и от маса за удобната зона за сядане на балкона – най -добре е да изберете практична сгъваема маса, която може да бъде прикрепена към стената или парапета на балкона.

Проектиране на малък балкон: опции за защита от слънце и защита на личния живот

Екран за поверителност с дизайн на чадър

Когато проектирате кът за сядане на балкона, трябва да помислите и за възможностите за защита от слънце и защита на личния живот. Чадърите са най -често срещаният и най -евтиният вариант, но конвенционалните масивни стойки за чадъри често заемат твърде много място, което несъмнено е недостатък за малък балкон. И така, какво да правите Препоръчваме ви да изберете конзолен чадър. Тези модели са не само по -практични от традиционните чадъри, но също така могат лесно да се въртят, накланят и накланят в зависимост от хода на слънцето. Малките чадъри, монтирани на стена, също са чудесна алтернатива.

Засаждане на малкия балкон – полезни съвети

Балконите създават великолепие на цветята

Рафтове за цветя с балконски дизайн

Модерно практичен дизайн на балкон

Вертикална градина с форма на балкон

Растенията са важен елемент от уютната атмосфера на балкона. Но ако нямате място за много саксии, отидете на вертикална градина! Като алтернатива можете също да прикрепите саксиите с цветя към парапета на балкона или да ги подредите на специални рафтове за стена. При избора и подреждането, разбира се, трябва да вземете предвид нуждите на конкретните растителни видове: поставете сенчестолюбивите растения отдолу, а слънцелюбивите-отгоре. И ако нямате възможност да поставите растенията в апартамента през зимата, изберете само издръжливи видове.