Балкон, градина

Малка оранжерия на балкона: това ли е добра идея?

Ползи за парникови газове

Живеете ли в апартамент, но обичате растенията и мечтаете да имате своя собствена градина? Тук имаме идея за вас! Какво мислите за малка оранжерия на балкона? Той е много подходящ както за някои екзотични видове цветя, които обичат топлината (като орхидеи), така и за някои зеленчуци като чери домати, зелена салата и т.н. В този пост ще научите всичко за предимствата на оранжерията, както и за моделите, които са подходящи за балкона. Надяваме се, че тази публикация по -долу ви е полезна и се надяваме, че ще ви бъде приятно да я прочетете!

Малка оранжерия на балкона: възможно е!

Оранжерийно отглеждане на плодове и зеленчуци

Ползи за парникови газове

Оранжерия малка дървена рамка практична

Наклонена оранжерия за балкона

Оранжерия малък модерен дизайн

Оранжериите са популярни сред повечето градинари и това не е случайно. Оранжерията ви дава възможност да започнете сеитба рано и също така да се насладите на по -дълго време за прибиране на реколтата. И всички топлолюбиви растения процъфтяват там много по-добре. Разбира се, не можете да използвате оранжерията само за “екзотични” растения, но и за тези, които са често срещани в Германия – като домати, краставици и пр. Там те са защитени от вятър, дъжд, студ и всички лоши метеорологични условия. Както бе споменато по -горе, оранжериите са подходящи не само за градината – има специални спестяващи място модели за балкона и терасата. В зависимост от размера на оранжерията, там могат да бъдат настанени един или два вида растения. Но радостта от градинарството е гарантирана.

Малка оранжерия на балкона: съвети за по -големи реколти

Отглеждане на зеленчуци в оранжерия

Оранжерия за цветя плодове или зеленчуци

Мини оранжерия от стъкло и пластмаса

Малка оранжерия, ъглова дървена рамка

модерна оранжерия метална рамка балкон тераса

Наклонена оранжерийна балконска стена

Оранжерия малък балкон практичен

Оранжерия малък балкон за цветя и други растения

Какво трябва да направите, за да получите богата реколта? Независимо дали оранжерията е малка или голяма, на балкона или в градината, има някои прости правила, които трябва да се спазват. Например добрата вентилация е особено важна. Ако въздухът се задържи в оранжерията дълго време, растенията стават много по -податливи на вредители и болести. За да създадете добър климат, трябва редовно да проветрявате оранжерията. Растенията също се нуждаят от достатъчно слънце. Повечето плодове и зеленчуци обичат слънцето, затова препоръчваме да обърнете оранжерията на юг или югозапад. Подходящата почва и оптималните контейнери за растения са не по -малко важни. За отглеждане на плодове и зеленчуци не е необходимо да използвате саксийна почва, но и специална почва за саксии. Кокосовият субстрат също е добър избор. Тя е по -рохкава от класическата почва за саксии и има много по -добър капацитет за задържане на вода. А що се отнася до сеялките, те трябва да съдържат поне 10 литра (при някои видове дори повече), така че растенията да имат достатъчно място и да се развиват оптимално.

Предимствата на мини оранжерии

Поставете мини оранжерията на балкона

Оранжерия малък дървен балкон

Оранжерия малка за цветя

Мини оранжерия прикрепете балконски парапети

Мини оранжерия за балконски растения

Оранжерийни идеи за малки балкони и вдъхновение

Какви оранжерии са подходящи за балкона? Ето три модела, от които можете да избирате, в зависимост от пространството, което имате и растенията, които искате да отглеждате. Нека започнем с мини оранжериите, които са подходящи дори за много малки балкони. Разбира се, не можете да отглеждате доматени растения, краставици и маруля едновременно, но те са идеални за билки и малки саксийни растения. Има и някои интелигентни модели с LED осветление и автоматични помпи за напояване, които улесняват много грижите за растенията.

Оранжериите от фолио спестяват особено място

Оранжерийно малко фолио

Купете оранжерия от фолио

Поставете оранжерията с фолио на балкона

Малка оранжерия, специално за балконски растения

Мобилен парник с фолио

Оранжерия от фолио с различни размери

на Оранжерии от фолио са добри и за по -високи растения и катерещи растения, като домати и тиквички. Тези оранжерии се предлагат в различни размери и има модели както за по -малки, така и за по -големи балкони. В повечето случаи това включва рамка на стълб, покрита с фолио. Видът филм играе важна роля тук. Термофолиото всъщност е най -доброто, защото пренася слънчевата топлина във вътрешността на къщата. Филмът е много лесен за смяна, а оранжерията може да се инсталира и демонтира доста лесно, което също е предимство.

Поставете постна оранжерия на балкона

Практическите предимства на наклонената оранжерия

Наклонените оранжерии на балкона имат предимства

Оранжерия малък балкон, наклонен оранжерия

Наклонена оранжерийна стабилна конструкция

Малка оранжерия от дърво и стъкло

Оранжериите с наклон са много по-трайни и масивни. Тези видове оранжерии имат плосък гръб, който просто се поставя до стената на къщата. Стената на къщата регулира топлината през деня и я освобождава обратно в оранжерията през нощта. Повечето от наклонените оранжерии за съжаление са подходящи само за по -големи балкони.