arkitektur

Se lysstykker i hjem fra Paris til Texas

Lysspil i husenes udvendige designSe lysstykker i hjem fra Paris til Texas

Den enkle brug af sollys kan forvandle vores hjem fra det statiske og forventede til det dynamiske og uventede. Enhver, der har besøgt en bygning nær vand, kender den tiltalende effekt af skinnende sollys, der reflekterer på vægge og lofter indeni.

Arkitekter bruger forskellige måder at engagere vores sanser på. Et klart glasark tiltrækker vores opmærksomhed et eller andet sted ud over overfladen: en bakke i det fjerne eller et fedt maleri indeni. Skift materialet, og vores interesse kan forblive fokuseret på selve overfladen. Skift belysning, og vores opmærksomhed vil være fokuseret på materialet.

Fra solbeskyttelse som persienner og bevægelige skærme til brug af gennemsigtige materialer som glas og gennemsigtig onyx, viser disse arkitekter os, hvordan vi bruger sollys til at skabe overraskende dynamiske effekter.

  1. Maison de Verre, Paris, Pierre Chareau, Bernard Bijvoet og Louis Dalbet

Dette hus er et mesterværk af modernisme bygget i Paris i 1928. Den ydre form er defineret af gennemskinnelige glasblokvægge i en stålkonstruktion. Udvalgte områder til klare ruder blev givet til gennemsigtighed. Spotlights på ydervæggene belyser bygningen inde om natten.

Placeringen af ​​lyskilderne indeni og glasstenens forskellige egenskaber tilføjer den æteriske glans

moderne udvendige lysspil i husets træ

2. Beverly Skyline, Austin, Texas, Bercy Chen Studio

Dette er en moderne optagelse fra Maison de Verre, der brugte genbrugsblokke af glas som isolerende fyldninger mellem stålkonstruktionen. Placeringen af ​​lyskilderne indeni og glasstenens forskellige egenskaber tilføjer den æteriske glans.

Blair Barn er beklædt med et gennemsigtigt glasfiberforstærket sandwichpanel

udvendigt Lys af lys i huse

3. Blair Barn, Santa Ynez, Californien, Studio Carver

Blair Barn er beklædt med et gennemsigtigt glasfiberforstærket sandwichpanel kaldet Kalwall. Om natten afgiver det en mystisk, blød glød.

På grund af Kalwalls strukturelle og isolerende egenskaber kan den bruges til vægge, tage eller, som i dette tilfælde, til store skydedøre.

På grund af Kalwalls strukturelle og isolerende egenskaber kan den bruges til vægge, tage

Spil af lys i huse træbjælkesofa

4. Hus på Penobscot Bay, Maine, Elliot Elliot + Arkitektur

Kanal Glas, der har oplevet en genopblussen i de seneste år, isolerer ligner polycarbonat eller Kalwall. Kanalglas kan også spænde rum fra gulv til loft og fungere som isolering.

Kanalglas kan også spænde rum fra gulv til loft og fungere som isolering

Lysspil i huse hvide trapper

5. Red Hook Townhouse, Brooklyn, New York, Kimoy Studios

Denne glasvæg fra gulv til loft er opdelt med uigennemsigtig ruder på det nederste niveau og klart glas på det øverste niveau for at afsløre træerne og himlen. Forbipasserende på gaden kaster bløde skygger på glasset indeni.

Denne gulv til loft glaserede væg er opdelt med uigennemsigtig glas på det nederste niveau og klart glas på det øverste niveau

Lysspil i huse hjemmekontorets lysekroner

6. Gillon Residence, Maryland, Shinberg Levinas Arkitektonisk Design

Her har arkitekterne valgt en opal nuance. Skygger kastede gennem den ribbede trælamerskærm, dynamik fra træerne udenfor.

Her har arkitekterne valgt en opal nuance

Lysspil i huse badeværelser

7. Maison Escalier, Frankrig, Moussafir Arkitekter

Her er et andet eksempel på en perforeret metalskærm. Det ser ud som et sart natteslør. I løbet af dagen falder skærmen ud af syne igen.

Her er et andet eksempel på en perforeret metalskærm

moderne udvendigt lys spiller i huse interessant

8. East Village Brownstone, New York City, Bill Peterson

I denne New York -bygning kan en perforeret metalskærm tillade noget naturligt lys og øjeblikkeligt privatliv fra gaden. Perforeringerne afspejler murstenens grundsten i brunstenen uden for bygningen.

I denne New York -bygning kan en perforeret metalskærm tillade en vis mængde naturligt lys og øjeblikkeligt privatliv fra gaden

Lysspil i husets stuebord

9. Hamptons Beach House, New York, Aamodt / Lot Architects

Hvirvlende blomstermønstre på denne gulv-til-loft ruder giver privatliv samt dynamiske mønstre på vægge og gulve. Det tager den traditionelle version af faldbladets fortrolighedsglas til en høj kunstform!

Hvirvlende blomstermønstre på denne gulv-til-loft ruder giver privatliv samt dynamiske mønstre på vægge og gulve

moderne lys af lyshuse vinduer

10. Live / Work / Home, Syracuse, New York, Cook + Fox Architects

Lyspunkter kigger gennem den perforerede metalskærm i denne levende arbejdsbygning. Store døre lukker, når butikken er åben.

Lyspunkter kigger gennem den perforerede metalskærm i stål

moderne ydre Leg af lys i huse

11. Sunset Cabin, Ontario, Canada, Taylor Smyth Architects

Sollys gennem den tæt placerede trælamelskærm udenfor, dette værelse er badet i et varmt, diffust lys.

Sollys gennem den tæt placerede trælamelskærm

Lysspil i huse soveværelse orange

12. Curved House, Springfield, Missouri, Hufft Projects

En lamelskærm omgiver poolen og giver en diffus udsigt over landskabet. Lignende træskærme er også placeret inde i huset for privatlivets fred.

En lamelskærm omgiver poolen og giver en diffus udsigt over landskabet

Lysspil i huse svømmebassiner

13. Villa Vista, Weligama, Sri Lanka, Shigeru Ban

Kæmpe bevægelige skærme giver skygge i dette åbne rum. Når man går et skridt videre, kombineres mini-persienner på lidt forskellige niveauer inden for skærmene for at skabe et komplekst gobelin af lys og skygge.

Kæmpe bevægelige skærme giver skygge i dette åbne rum

Lysspil i huse stue træmøbler

14. River Hill Residence, Shinberg Levinas Arkitektonisk Design

Arkitekterne placerede en flydende skærm til dyrkning af vinstokke foran denne bolig, så husets overflade nu er selve haven.

Arkitekterne placerer en flydende skærm til dyrkning af vinstokke foran denne boligPlantning af lysspil i huse

Bercy Chen Studio, Studio Carver, Elliott + Elliott Architecture, KIMOY Studios, Shinberg Levinas Architectural Design, Moussafir Architectes, aamodt / plumb architects, Princeton Architectural Press, Taylor Smyth Architects, Hufft Projects, TASCHEN,  Shigeru BanCook + Fox Architects, Bill Peterson, Kimoy Studios