архитектура

Планирайте световна обиколка – направете обиколка на културен музей

план за световно пътуване ваканция пътуване световно пътуване

Планиране на културно пътешествие по света: най -красивите музеи в света – част 1

Искате ли да посветите следващото си пътуване по света на специална тема? Обичате ли изкуството, културата и историята? След това пътувайте до най -красивите музеи по света. Като архитектурни структури те са дълбоко впечатляващи. Те имат прекрасни колекции от изкуство и ценни експонати.

Тези музеи се намират и на едни от най -красивите места в света.

Ето нашия списък с най -красивите музеи по света.

Музей Гугенхайм в Билбао

ваканция пътуване свят план за пътуване свят пътуване

Франк Гери проектира музея Гугенхайм в Билбао, Испания. Намира се в непосредствена близост до река Нервион. Ако го погледнете отдолу, той прилича на лодка. Титан, варовик и стъкло са използвани почти изключително в дизайна.

Ермитаж в Санкт Петербург, Русия

световно пътуване световно пътуване план ваканционно пътуване

Ермитажът в Санкт Петербург е един от най -старите и големи музеи в света. Може да се опише като град на изкуството на брега на река Нева. Залите на Ермитажа крият повече от 2,7 милиона произведения на изкуството. Много от тях дори са украсени със златни акценти.

Дворецът Потала, Лхаса, Тибет

Potala Palace световен план за пътуване ваканция пътуване световно пътуване

Това е бившият дом на Далай Лама. Сградата е открита на 17 -ти Построен през 18 век и в момента служи като музей. Дворецът има 13 етажа и 1000 стаи. На 3500 м надморска височина е “Червеният дворец”. Това е известно със своите зашеметяващи стенописи със скъпоценни камъни и приютява гробниците на бившите Далай Лами.

Ватикана в Рим

ватикански музей ваканция пътуване свят план за пътуване

На световно турне с културна тематика има някои задължителни „спирки“. Явно Ватиканският град в Рим е един от тях. Този културен обект се посещава от повече от 5 милиона туристи годишно. Архитектурните сгради и тяхната украса представляват едни от най -ярките произведения на нашата цивилизация.

Музеят Сумая в Мексико Сити

museo soumaya свят пътуване ваканция пътуване свят план за пътуване

Този имот е планиран от Фернандо Ромеро и той привлече Франк Гери като консултант. Музеят се състои от две отделни сгради. Новата сграда, която се намира на Plaza Carso, е особено впечатляваща. Това е асиметрична къща, покрита с повече от 16 000 алуминиеви шестоъгълника. Те изглеждат силни, независимо от кой ъгъл се гледат. Таванът е леко прозрачен. Пропуска филтрирана светлина. Това прави стаята идеална за правене на снимки.

Музеят на Орсе, Париж

Musée dOrsay ваканционно пътуване световен план за пътуване световно пътуване

Това е вторият по важност музей на изкуството в Париж. Намира се на южния бряг на Сена. Сградата на музея е построена за Световната изложба през 1900 г. Това е произведение на изкуството само по себе си.

Художествено -исторически музей във Виена

виена ваканция пътуване свят план за пътуване свят пътуване

Това е един от най -известните музеи в Европа, а също и важна дестинация за световните пътешественици. Строежът му започва през 1871 г. с цел да се изложат там колекциите от хабсбургски произведения на изкуството. Той е отворен за посетители през 1891 г. Той впечатлява със спиращия дъха интериорен дизайн. Най -прекрасните от всички стаи са куполната зала и парадното стълбище.

Музеят Дали в Санкт Петербург (Флорида, САЩ)

Дали музей ваканция пътуване свят план за пътуване световно пътуване

Частната колекция на Елинор Рийз Морс и Алберт Рейнолдс Морс се помещаваше тук. Бяхте лични приятели със Салвадор Дали. За много хора това е нетипична дестинация по време на техните световни пътувания. Но определено си заслужава.

Кралският музей на Онтарио (ROM) в Торонто, Канада

кралски музей Онтарио световно пътуване ваканция пътуване световен план за пътуване

Този музей е построен в началото на 20 век от архитектите от Дарлинг и Пиърсън. Първо сте планирали тухлено-теракотна сграда. Това е завършено през 1914 г. и в момента служи като западното крило на музея.

Планирайте световно пътешествие – кристална стая с извити стени и ъгли

торонто кралско онтарио планиране на ваканционно пътуване по света

Оттогава към комплекса са добавени още няколко сгради. „Кристалът“ е много впечатляващ. Като част от този проект, музеят е възстановен и разширен през 2006/2007 г. по проект на известния архитект Даниел Либескинд. Сложният проект се състои от седем призмени конструкции, изработени от стъкло и алуминий. Те сочат в различни посоки. Това създава страхотна кристална стая с извити стени и ъгли.

Харесва ли ви нашият преглед на най -красивите музеи в света като интересни дестинации за световни пътешественици? Продължава в следващата ни статия „Планиране на културно пътешествие по света: най -красивите музеи в целия свят 2“. Придържайте се към него и научете повече за тези известни културни обекти!

Музеят Гугенхайм в Ню Йорк

музей на Гугенхайм Ню Йорк свят пътуване ваканция пътуване свят план за пътуване

Планирайте световно пътешествие – Музеят на Орсе като дългогодишно произведение на изкуството

туристически дестинации световни туристически ваканционни туристически музеи световен план за пътуване

Впечатляващата втора сграда на Museo Soumaya

museo soumaya ваканция пътуване свят план за пътуване свят пътуване

Планирайте световно турне – Посетете бившия дом на Далай Лама

    тибетски план за световно пътуване световно пътуване ваканционно пътуване

Планирайте своето световно турне през Ватикана

Музей на Ватикана световни пътувания ваканция пътешествия световен план за пътуване

Планирайте световно пътуване – Можете също да посетите сградата като архитектурно произведение на изкуството

световно пътуване световно пътуване план ваканционно пътуване