архитектура

Фасада на къща – идеи за различните комбинации с дърво

Модерна фасада на къща от дърво – различни варианти

Съвременните фасади от дървени къщи могат да изглеждат много различно. Кои са обаче постоянните свойства, чрез които те могат да бъдат присвоени на текущата къща?

Модерните фасади на къщи, изработени от дърво, са, независимо от техния стил, символ на устойчив живот. Собствениците, които се ръководят от желанието за близост до природата, когато строят и живеят, избират това. Второ, модерните фасади от дървени къщи са предимно част от къщи, които могат да се разглеждат като произведения на изкуството.

Този материал позволява много разнообразни решения от конструктивна и естетическа гледна точка. Едва ли има стил, към който да не може да се приложи. Дървото също може да бъде чудесно комбинирано с други строителни материали.

Дърво и бетон

изграждане и жив дизайн на фасада на къща

Нека първо разгледаме някои фасади на къщи, в които паралелно се използват дърво и други материали. Комбинирането с бетон е типично за градските сгради. В резултат на това модерните фасади на къщи са вписани в среди, в които градският стил е предпочитан.

Дърво и стъкло

облицована къща фасада дървена фасада живи идеи

Дървото и стъклото са друго съвременно решение за фасадата на къщата. Това също върви чудесно с градския стил. Той е идеален за места, от които собствениците на жилища могат да се насладят на красива гледка.

В такива случаи дървото обикновено е материалът, който придава на фасадата на къщата скулптурен характер. Стъклото от своя страна осигурява прозрачност и усещане за отвореност.

Рустик стил

селски дървени фасадни къщи фасадни идеи

Все още има много примери за съвременни интерпретации на селския стил. Става дума за по -масивни версии на традиционните дизайни. В този случай съвременните фасади на къщи изглеждат малко по -затворени. Такива структури са подходящи в страната, особено ако къщата е заобиколена от гора и зеленина.

Разликата с традиционните сгради е най -вече в това, че при строителството се използват иновативни технологии. Строителните зони се обработват равномерно и могат да бъдат изградени стабилни конструкции на няколко етажа. В допълнение, инсталирането на големи прозорци също е желателно.

Съвременната фасада от дървена къща и околностите

жилищна идея облицована с фасада сграда

Как фасадата на съвременната дървена къща е свързана с околностите? Отчитането на външните условия е задължително. Така че фасадата на къщата не е на място, тя трябва да съответства идеално на сградите и околната природа. В нашия случай това конкретно означава, че има например други фасади на къщи с дървена ламперия или естествени пейзажи с дървета в непосредствена близост.

Връзката между дървото и другите материали също не трябва да се оставя на случайността. Колкото повече естествените материали доминират в района, толкова повече те могат да присъстват на фасадата на къщата.

В градски район бетонът трябва да доминира и дървото може да се разбира като украшение. С отворен изглед към грандиозните градски или природни пейзажи, стъклото е водещият елемент. Дървото също играе ролята на декоративен и не толкова конструктивен елемент.

В горски пейзаж, от друга страна, можете да изградите съвременната фасада на къщата изцяло от дърво, защото това очевидно е доминиращият елемент тук.

Дървената фасада и интериорният дизайн

дървени фасадни сгради и живи фасади на къщи

Дървената фасада е свързващ елемент по отношение на интериорния дизайн и интериорния дизайн. Това е най -малкото, ако изберете бетон като втори структурен елемент. В този случай ще видите много малко от дървената фасада вътре. Независимо от това, трябва да има определени декоративни елементи и мебели, които също са изработени от дърво. По този начин вътрешният и външният вид се хармонизират и това е просто задължително за съвременните строителни конструкции.

Ако имате фасада на къща от стъкло или просто дърво, тогава тя е много по -автентична. Трябва да оставите дървото да доминира и в интериора. Можете да постигнете това по два различни начина: използвате този материал изобилно в интериора или създавате силен контраст, което прави дървото да се откроява още повече.

Съвременни фасади от дървени къщи от цял ​​свят

фасади на къщи дървени фасадни идеи за къща

Изложените съвременни фасади от дървени къщи са от цял ​​свят. Строенето и живеенето с дърво е често срещано навсякъде. Има много регионални традиции, които оказват влияние върху външния вид и конструкцията. Благодарение на иновативните технологии те се доразвиват, така че максимално се извлича от техния потенциал.

Модерните фасади на къщи от дърво са символ на устойчив живот

изграждане и жив дизайн на фасада на къща

Комбинацията от два различни цвята на дървото също е много стилна

Фасадна цветна къща фасадна къща облицована

Дървото също може да се комбинира чудесно с други строителни материали

фасада цвят къща фасада облечена жива идея

Този материал позволява много разнообразни решения от конструктивна и естетическа гледна точка

дизайн има фасадна къща фасади облицована фасада на къща

В градски район бетонът трябва да доминира

къща фасаден дизайн къща фасадни идеи

Комбинирането с бетон е типично за градските сгради

фасади на къщи облицовани къщи фасади изграждане и живеене

Сградите в селски стил са много популярни в страната

къща фасадни идеи фасада цвят къща мечта

Стъклото от своя страна осигурява прозрачност и усещане за отвореност

дизайн къща дизайн къща фасада

Фасадата на къщата трябва да съответства перфектно на сградите и природата в района

облицована къща, фасада на къща

Връзката между дървото и другите материали също не трябва да се оставя на случайността

дървена фасадна къща фасаден дизайн жива идея

Дървото и стъклото са друго съвременно решение за фасадата на къщата

идеи за дървени фасади дизайн фасада на къща

Тези модерни фасади на къщи са вписани в среди, в които градският стил е предпочитан

жива идея дървена фасада къща фасади архитектурен стил

жива идея модерна архитектура фасади на къща

облицована фасада изграждане и живее