архитектура

Архитектурна фотография, направена от мен

Снимки архитектурна фотография, направена от менСамостоятелно направена архитектурна фотография – 5 съвета, за да успеете

Всеки, който се занимава с архитектурна фотография, оценява предимствата. Сградите са търпеливи модели. Винаги сте готови, не искате да си починете за грим и винаги изглеждате добре отпочинали. Това ръководство показва как можете да извлечете най -доброто от архитектурните мотиви, чисто фотографски.

Може да става въпрос за забележителностите на вашия роден град или за вашия собствен дом. Красива снимка като декорация на стена също подобрява усещането да живееш в собствените си четири стени.

1. Вземете със себе си статив и внимателно изберете местоположението си

Златно правило в архитектурната фотография е, че местоположението е най -важното решение за очаквания резултат. Обектът винаги трябва да е успореден на равнината на сензора. Това означава, че например църковната кула или доминиращият ъгъл на къщата е вертикален, т.е. заема изправената ос на картината. Ако посоката се отклонява от паралела, сградата се появява на снимката в равнината на изображението наклонете назад.

Архитектурна фотография – Работа със статив

2. Използвайте условията на осветление

Хората често само поглеждат към сгради при сурова дневна светлина. Следователно е много полезно стилистично средство за снимане на сгради през нощта, призори или по здрач. Мостовете над гладко огледална вода или сгради пред драматичен облачен фон правят особено привлекателно впечатление на снимка с ефективна перспектива. Изкуствената светлина и оживената игра на цветове в здрача или при изгрев слънце са в необичаен контраст с това, което хората възприемат в стресиращото ежедневие.

3. Играйте с перспектива

Ако вземем средностатистически германски гражданин, той е висок 1,72 м; това означава, че очите му са на височина 1,60 м. Ако камерата сега е поставена извън това ниво от 1,60 м, снимката дава на зрителя напълно нов поглед към добре познатия мотив на неговата къща или местната църква. Избирането на необичайна перспектива може да създаде неочаквано напрежение и да привлече визуално внимание. Напълно допустимо е да лежите на пода с камерата или да се изкачвате по стълба, за да изместите ъгъла на видимост малко нагоре.

С малко умение селската църква изглежда много по -впечатляваща

Съвети за домашна фотография за архитектура

4. Помислете за ефекта на дълбочината

Снимката има само две измерения, ширината и височината. Ако ефектът на дълбочина липсва, настроението на картината е издухано. Ефектът на дълбочина на снимката се предполага от диагонала. Зрителят получава впечатление за пространствените условия. Къща, снимана отпред, често не е много вълнуваща и изглежда доста плоска и скучна. Ако обаче снимката има очевиден или скрит диагонал, тя създава впечатление за дълбочина и триизмерност. Има още нещо за диагоналите на изображението като инструмент за дизайн във фотографията тук да намеря.

5. Работете с отражения

Ако в близост до обекта има езерце или друга водна повърхност, това може да допринесе значително за подобряване на снимката. Стъклени фасади, коледни елхи или метални предмети на снимката означават, че сградата може да бъде отразена в тях. Винаги е добра идея да добавите малко отражения към снимка. Това внася разнообразие и придава на мотива интересен акцент. Мостовете, конструкциите и скулптурите, както и детайлите на сградата могат да бъдат представени по необичаен начин по този начин. Снимката оставя силно и значително по -внушително впечатление.

Водните повърхности променят значително възприемането на архитектурата и ландшафта

Снимки архитектура фотография домашни съвети

Заключение: Без съмнение правенето на снимки на собствена къща, църква или местен паметник е истинско предизвикателство. Именно защото сте на това място ден след ден, губите от поглед това, което е специално. Ако следвате петте основни съвета, ще видите обкръжението си с напълно нови очи. И кой е още по -интензивен зает с архитектурна фотография и други трикове учи, със сигурност ще открие прекрасно хоби.

Права на изображения:

Изображение 1: https://pixabay.com/de/users/leroys-1202818/

Изображение 2: https://pixabay.com/de/users/Unsplash-242387/