Arhitektura

Vila Vals

Villa Vals je potpuno opremljena podzemna kuća za odmor koju su projektirali Bjarne Mastenbroek i Christian Müller, odnosno arhitektonski uredi SeARCH i CMA. Njihov plan projektiranja bio je potpuno integrirati vilu u krajolik kako ne bi narušili netaknutu prirodu. Zato je pristup vili moguć samo preko obližnje drvene šupe Graubünder, kroz podzemni tunel koji vodi ravno kroz planinu.

Fasada kuće je blago nagnuta, dodajući pogled na planinski krajolik duž doline nasuprot kuće. Kuća koja je dovršena 2009. izgrađena je i namještena u suradnji s velikim brojem nizozemskih dizajnera i tvrtki koje proizvode nizozemski dizajn. Njihovi namjerni dizajni dobro se uklapaju u prostranu, industrijsku arhitekturu vile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pogledajte web stranicu