Arhitektura

Kuća Kooyong

Autor Matt Gibson Architecture

Postojeće mjesto sadržavalo je veliki viktorijanski dvostruki prednji stan kojem je bio potreban popravak. Na uvjerljiv poticaj i savjet stručnjaka, klijent je pristao zadržati prednje elemente zgrade.

Nakon uklanjanja prethodnog dodatka, opsežni sažetak zatražio je dodatak na višoj razini, garažu & bazen. Naš je izbor (s obzirom na dubinu mjesta) bio odvojiti, a ne pričvrstiti nove radove na stražnju stranu postojeće zgrade koja je iskoristila teksturirana područja vanjskog prostora između starih & novih objekata. 2 razine nove podne površine u obliku slova L složene su jedna iznad druge straga, koristeći ograničenja mjesta.

Unutarnja prostorna logika originala je okrenuta. Formalnost postojećeg stana namjerno se koristila za odrasle (spavanje i pozdrav), dok se stražnji dio prizemlja pretvara u neformalnije životne svrhe s dječjim objektima na katu. Mali produžeci u prizemlju “L” i zarezi i uvlačenja na prvi kat omogućuju niz zasebnih pojedinačnih & privatni svjetlosni tereni koji se izlijevaju iz unutarnjih prostora.

Pogledajte web stranicu