Architettura

Laurel Way

Dizajniran od strane Whipple Russell Architects, Laurel Way u inovativnom projektu smještenom na Beverly Hillsu u Kaliforniji. Jedna estetska ideja koja je pokrenula stvaranje Laurel Waya bila je da svaka soba ili prostor treba biti kutija za dragulje, individualno koncipiran, precizno funkcionalan i dramatičan osjetilni doživljaj sa svojom dubinom arhitekture.

U središtu kompozicije su mnogi potpisni elementi Marca Whipplea, jedan je upotreba teksture; glatka uz grubi kamen, bogate drvene ploče nasuprot staklu i staklo koje reflektira vodu. Neposredno iskustvo pri ulasku u kuću je njezina inherentna bestežinska težina – osjećaj da zidovi izgledaju kao da lebde kao ploče, a vi ste uvijek povezani s vanjskim prostorom. To se postiže pridržavanjem precizne simetrije greda, potpornih ploča, pločica i vidokruga, a također i da zidovi ne zadovoljavaju stropove-ostavljen je razmak od pola inča koji pomaže u postizanju učinka.

Ovi elementi reproduciraju horizontale i vertikale kuće, dok kretanje i zavoje dolaze iz tri sloja zelenila i dva vodena kanala koji okružuju kuću dajući joj izgled otoka koji pluta na plavom kalifornijskom nebu. Okružen vodom opkoljen više je od uspješne umjetničke inspiracije; dodaje osjećaj zaštitne granice bez ikakvog ometanja pogleda. Također je pružio inovativnu vodenu značajku vidljivu iz unutrašnjosti, dodajući iznimno dramatičnu dinamiku cijelom dizajnu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pogledajte web stranicu