Аксесоари, DIY, стил

Плетени или плетени шапки – измислете своя личен аксесоар за зимния си тоалет

Плетете шапка - това определено нещо на главата ви

Когато навън стане студено и дните стават все по -кратки, тогава е крайно време да се погрижите за новите зимни тоалети. Ако ви се иска, можете да опитате да плетете. Топлите шапки определено са част от зимните аксесоари. Едно определено не е достатъчно, защото самоуверена жена би искала подходяща шапка за всеки тоалет и повод. Ето защо, ако не се страхувате да започнете да плетете, можете да плетете шапка за себе си, оцветена и шарена по ваш вкус. Имаме няколко съвета и трикове за вас, за да направите най -добрата шапка, която някога сте плели. Ако вече сте натрупали известен опит с плетене, вие сами ще измислите нови идеи и ще ги реализирате с въображение. Самозаплетена или плетена шапка може да привлече вниманието. Независимо дали е класическа шапка, модерна шапка, шарена шапка или бебешка шапка, има подходящ модел за всеки, дори и с инструкциите. Не е лесно, но всичко, което трябва да направите, е да вземете нервите и да започнете да плетете. След малко тренировка ще измислите страхотна нова шапка. Важно е да имате добра, лесна за грижа вълна, която да не стане пухкава след измиване, например.

 Как да плета сладка шапка – инструкции

Как да плета шапка - инструкции

Зимата идва бавно и пълзяща, навън става все по -студено и всеки се нуждае от уютна, топла шапка. Пред вас е прекрасна възможност – направете си шапка сами. По -долу ще намерите всичко необходимо, за да плетете монети сами. Често, преди да купи вълна, човек се рови из дома за остатъците от вълна, които могат да се използват за нова шапка.

Имате нужда от:

  • Отпадъци от вълна: Малко по -дебела вълна е особено подходяща за шапки.
  • кръгла игла за плетене, която съответства на вълната
  • рулетка
  • ножица
  • и дебела игла за изрязване

Плете се на редове и след това се затваря с матрачен бод.

Плетенето на шевове може да бъде малко предизвикателство за тези, които не са държали плетене на една кука, но следвайте нашите стъпки и всички бримки ще бъдат плетени лесно.

Като начало се използва кръгла игла с размер 7. За възрастни това е около 55-60 градуса. Броят пъти може да варира в зависимост от дебелината на вълната. Имайте предвид, че има четен брой шевове, които трябва да се вдигнат. Когато е ветровито, шапката трябва да стои добре на главата ви, така че първо се плете маншет. Първите 6 реда са плетени с един бод и едно сърмени конци. Всеки ред започва с десен бод. След първите 6 реда продължете с чорапогащ шев, докато шапката е дълга приблизително 21 см. Можете да промените различен цвят само в началото на ред. Когато вече сте достигнали 21 см дължина, това се свежда до отслабване. За да направите това, плетете заедно всеки друг бод на десния бод. Сърмени конци продължават нормално без намаляване. Така се правят три кръга на намаляване. Останалите шевове се нанизват на игла за изрязване и така затварят гърба с матрачния шев. Ако сте малко обучени в плетене, ще можете да плетете шапката си за около 3 часа. Толкова бързо, колкото никога не сте мислили, вие измислихте страхотна шапка. Декорацията може да варира. Поклон или цвете придава на шапката малко повече усет. Инструкции за това също можете да намерите тук.

Плетене на една кука лък - декоративен елемент за всяка шапка

Спирална шапка – чудесен зимен аксесоар с инструкции за плетене на една кука

Спирална шапка - инструкции за шапка за плетене на една кука

За тази интересна шапка имате нужда от наистина дебела вълна и игла за плетене на една кука с размер 8. Тази шапка би паснала на нормална женска глава, размер М, съвсем добре. Размерът зависи от стила на плетене на една кука и дебелината на вълната.

Етап 1:

Започваме с първия кръг. Поставете 10 половини двойни плетива в кръгъл маркер в пръстен с конци и не затваряйте, за да образувате кръг. Отсега нататък плетете на една кука по спирала и вместо да се придържате нормално през шевовете, зашивате в половината двойно плетене на една кука отзад. Така че двата горни бримки излизат отпред и водят до модел, подобен на плетене.

Стъпка 2:

Първият кръг приключи. След като маркирате кръга, работете по две половини двойни плетива на всеки половин двойно плетене на една кука. След 20 бримки или в края на кръга поставете маркерната нишка в точката.

Стъпка 3:

Продължете тук – половин двойно плетене на една кука в първия бод и две половин плетене във втория бод. Този път маркировката се вмъква на 30 -ия бод.

Стъпка 4:

Четвъртият кръг преминава с половин двойно плетене на една кука в първите два бримки и два полубода в третия бод. Разбира се, поставете маркера на 40 бримки.

Стъпка 5:

Петият кръг започва с половин двойно плетене на една кука в първите три бримки и два полубода в четвъртия бод. Поставете маркера на 50 бримки.

Стъпка 6:

Тук половин двойно плетене на една кука в първите седем бримки и две половини плетене в осмия бод. Тук се повтаря до маркировката на 56 марка. Сега не увеличавайте повече, а продължете да плетете на една кука до желаната дължина. За дължината биха били достатъчни 18-20 см без 2,5 см талия. По -тънка кука за плетене на една кука размер 7 може да се използва за пояса и можете да продължите да работите с релефни шевове. За релефни шевове издърпайте конеца отзад напред, като застанете около бода и отново пробиете куката обратно. След това две бримки на иглата и завършете бода както обикновено. След 4 реда релефни шевове, поясът е завършен и конците могат да бъдат зашити. Забавлявайте се с многото идеи за плетене и плетене на шапки!

Викингска шапка

шапка за деца

Шапка шапка за носители на косички

Плетена шапка за най -малките. Плетене на една кука сладка лятна шапка за вашето дете Страхотни модели за плетене на една кука с инструкции  Декорация за това определено нещо

Плетене на една кука с чувство Нарежете декоративни цветя Инструкции за шапка с балон Балонна шапка с инструкции

Шапка с балон

Как да плета шапка

Декоративно цвете за плетене на една кука   Плетене на една кука забавна шапка за вашето дете

Плетене за начинаещи Плетене на една кука за бебе Сладки сови, за да се плетете сами Плетени шапки - всеки може да го направи  Шапка от лисица за деца

Всеки може да плете или плете на една кука с правилните инструкции    Зелено плетено - красиво и практично Шапката за плетене на една кука без заек Прохладната капачка на мозъка Различен вид шапка модерната шапка за уши Интересна шапка за всички сезони перфектен комплект за плетене Шапка с разлика и много модерна Шапката на Мини страхотен комплект за супер студено време Donatelo, Rafaelo и така нататък и веднага Сладкото прасенце с уши Плетете на една кука страхотна шапка в сиво Babybähr шапка

Направете сами PomPom  Шапка с лък за малки и големи   Страхотна плетена шапка с интересен модел зарадвайте детето си и му измислете плетена шапка Опаковъчната капачка в синьо Цветя за украса на шапки и шалове готина тигрова шапка   Модел за плетене на една кука за жълта изненада  Семейният облик е перфектен Джода не може да липсва